”Det är nästan omöjligt att älska en mager ost”
6 december 2019
I alla tider har tillgången till fett varit avgörande för människans överlevnad och utveckling. Det är först på senare tid som vårt förhållningssätt till fettet blivit allt mer komplicerat.
I Ordfronten #70 möter Pelle Andersson författaren och journalisten Jenny Damberg som gjort en djupdykning i fettets politik och historia, och inte minst i dess kulinariska betydelse. Varför smakar till exempel light-prudukter så mycket sämre? Varför slutade vi laga mat med grisfett? Och vad är egentligen renoverat smör?
Köp Fett – En historia om smak, skräck och starka begär i din lokala boklåda, eller på Bokus eller Adlibris.
Ordfronten Podcast
Här möter du våra aktuella författare i samtal om litteratur, politik och andra angelägna ämnen.
Podcast: Ordfronten
”Vi som tvingas lämna våra länder är inga lycksökare – vi är överlevare”
Läs mer
Podcast: Ordfronten
”Det saknades en bok med ett bredare perspektiv på hur vi lär oss språk”
Läs mer
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Läs om vår kommande utgivning först av alla