
Första gången jag provade naturvin undrade jag ”vad sjutton är det här?”
Allt fler är de vinbönder och producenter som har återgått till att göra vin enligt ursprungsreceptet: jäst druvmust och ingenting mer. Mats–Eric Nilsson, som tidigare skrivit om fusket i vinbranschen, blev omedelbart frälst. Eller nja, nästan omedelbart i alla fall.
I Ordfronten #83 möter förläggare Pelle Andersson författaren till Nyfiken på naturvin. Det blir ett samtal om varför det ”behövs” så många tillsatser när vin görs i industriell skala, om svenska Systembolagets påverkan på branschen och om varför så många är skeptiska till – ja rentav arga på – naturvin.
Nyfiken på naturvin är den första fullständiga naturvinsguiden på svenska. Köp den i närmsta boklåda eller på Bokus eller Adlibris.

/
RSS-flöde
Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15
Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago
