Ordfronten
Ordfronten
”Sverige har gjort en resa från U- till I-land rent gastronomiskt”
Loading
/
ORDFRONTEN #177 - Christian Daun

”Sverige har gjort en resa från U- till I-land rent gastronomiskt”

3 november 2023

På senare år har det svenska självförtroendet i köket växt, och vi har alltmer slutat försöka härma andra läders matkultur och börjat se och uppskatta vår egen – en matkultur som tar tillvara det skogar, sjöar, älvar, åkrar och hav kan erbjuda. 

I Ordfronten #177 möter förläggare Pelle Andersson författaren och journalisten Christian Daun, som likt en förlagets egen Nils Holgersson undersökt Sveriges alla landskap och de kulinariska läckerheter de har att erbjuda. Texterna kan du läsa i den alldeles nysläppta kokboken Sveriges landskapsmåltider, tillsammans med 78 recept skapade av lokala matinspiratörer och stjärnkockar.

Sveriges landskapsmåltider finns att köpa hos din lokala bokhandlare, eller på nätet hos till exempel Bokus eller Adlibris

Ordfronten Podcast

Här möter du våra aktuella författare i samtal om litteratur, politik och andra angelägna ämnen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla