Översättare: Hans O. Sjöström
Format: 141x217 mm, Inbunden
Antal sidor: 270
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789177751359

Pressbilder

Pandemiernas tidOm covid 19 och andra farsoter och hur vi kan förhindra dem

Debora MacKenzie

I denna ögonöppnande bok förklarar ve­tenskapsjournalisten Debora Mackenzie vad som gick snett: de tidigare virusen och epidemierna som borde ha förberett oss, de folkhälsofel som banade vägen, misslyckandet med att stänga inne ut­ brottet, och hur vi kan förhindra framtida pandemier.

Mackenzie har i trettio år bevakat sjuk­domsutbrott som sars, mers, H1N1, zika och ebola. Med utgångspunkt i sin långa erfarenhet ger hon läsaren en fascinerande grundkurs i epidemio­logi; hur virus sprids, hur pandemier slutar och hur vi kan hantera nästa katastrof. 

Pandemiernas tid är en kunnig och lättillgänglig genomgång av varför det blev så här och vad vi måste göra för att det inte ska hända igen.

”Det är en läsvärd, lättillgänglig och spännande bok för alla. Pandemiernas tid ger en tänkvärd bild av konsekvenserna, nu, ett knappt år senare. Helhetsbetyg: 5 av 5.”
BTJ, Per Björgell

”MacKenzie är kunnigare än de flesta och ger en klar och sammanhängande bild av allt det där vi alla borde ha vetat och noga förberett oss för redan för tjugo år sedan.” 
Dagens Nyheter, Lars Linder

DEBORA MACKENZIE är utbildad biolog med inriktning mot farmakologi, men arbetar som vetenskapsjournalist på New Scientist där hon främst bevakar epidemier och granskar de biologiska, politiska och ekonomiska orsakerna till dem.

Beställ e-bok

Debora MacKenzie

DEBORA MACKENZIE är utbildad biolog med inriktning mot farmakologi, men arbetar som vetenskapsjournalist på New Scientist där hon främst bevakar epidemier och granskar de biologiska, politiska och ekonomiska orsakerna till dem. Hösten 2020 är hon aktuell med boken Covid-19 – Om pandemin som kunde ha förhindrats och hur vi ser till att det inte händer igen.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla