Format: x mm, Inbunden
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177753599

Världens viktigaste samtalEn handbok till föräldrar om tonåringar och sex

Nathalie Simonsson

Hur pratar man med unga om sex och relationer? På ett hoppingivande sätt öppnar sexualupplysaren Nathalie Simonsson dörrarna till allt vi inte vågar prata om och visar hur du kan hjälpa ditt barn att tycka om sig själv, ha hälsosamma relationer och utveckla en trygg relation till sex.

Världens viktigaste samtal är en inspirerande och kunnig föräldrahandbok om livets första förälskelser, ja- och nej-känslor, utseendeideal och lust. Det handlar om hur man kan närma sig svåra ämnen som porr, samtycke och gränssättning och vad föräldrar behöver veta om unga, kärlek och sex. Allra mest handlar det om hur du som vuxen kan vara ett stöd. Hur du startar samtal, bygger förtroende och fyller på med det som stärker.

Boken ges ut i samarbete med RFSU och bygger på forskning och samtal med experter. Frågeställningarna kommer från föräldrar och råden utgår från vad tonåringar själva säger att de behöver för att må bra.

Nathalie Simonsson

Nathalie Simonsson är en av Sveriges främsta sexualupplysare. Hennes tidigare böcker Världens viktigaste bok: Om kroppen, känslor och sex och Viktigast av allt: Om kroppen, känslor och sex är moderna klassiker som lästs av hundratusentals barn och ungdomar. Nathalie Simonsson föreläser för barn, föräldrar och yrkesverksamma i hela landet och arbetar med sexualitetsfrågor på uppdrag av myndigheter och skolor. Våren 2024 är hon aktuell med Världens viktigaste samtal: En handbok till föräldrar om tonåringar och sex.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla