Format: 141x216 mm, Inbunden
Antal sidor: 308
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177753902

Pressbilder

Mot kollapsens hjärtaOm tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott

Jonathan Jeppsson

Alla pratar om klimathotet. Men bakom klimatkrisen hotar en annan, mycket mer närliggande kris tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott. Och vi rör oss mot den i svindlande hastighet. 

 

Jonathan Jeppsson är chef för Aftonbladets grävredaktion och har tidigare skrivit den hyllade och prisbelönta boken Åtta steg mot avgrunden. Här fortsätter han sin jakt på svar och färdas in mot kollapsens innersta väsen. En omvälvande rapport påstår att vi är så nära att det till och med finns ett årtal: 2040.  Men spåren leder också tillbaka till 70-talet och barndomens dolda orsakssamband. Vad är det för skuld som gömts undan? Hur kunde ett barn bara spårlöst försvinna? Och vad är det för märkligt flimmer vi ser runt omkring oss? 

 

Mot kollapsens hjärta är en omskakande berättelse om vad som väntar oss när civilisationen bryter samman. Men det är också en resa in i glömskans rike – och en drabbande skildring av en pappa som bär på nycklarna till en annan värld. 

Jonathan Jeppsson

Jonathan Jeppsson är chef för Aftonbladets grävredaktion och har tidigare även haft rollen som nyhetschef och redaktör för samhällsredaktionen. Dessutom är han verksam som tidningens klimatkolumnist och har varit med att instifta "Klimatjournalistpriset". Åtta steg mot avgrunden – vårt framtida liv på planeten utkom 2020, väckte stor uppmärksamhet och vann Natur & Kulturs debattbokspris 2021. 2024 är han återigen aktuell med Mot kollapsens hjärta: Om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla