Våld till vardags : sjutton mäns berättelser
Zanyar Adami, , , Stefan De Vylder, Lars Einar Engström, Richard Flinga, Pete Fröberg Idling, Klas Hyllander, Lars Jalmert, Ulf Krook, Jens Liljestrand, Tom Malmquist, Niclas Nilsson, Mats Söderlund, René Vázquez Díaz, Villkattm Stefan, Birger Östberg

Det finns berättelser om kvinnors erfarenhet av det manliga våldet i vardagen. Men sällan eller aldrig hör vi män berätta om det. Våld till vardags vill ändra på det.
Det är oftast män som slår och det är oftast kvinnor som drabbas. När män själva drabbas av våld vill de ofta inte identifiera sig som offer. Många män kanske rent av hellre ser sig som förövare, den starke, den som har kontroll. Men om mannen är den givna förövaren, vad gör det med den som inte kan eller vill identifiera sig med en sådan roll? Och hur stort är egentligen mäns ansvar?
Våld till vardags är berättelser med mäns egna tankar om våld. Det handlar om våldet mitt ibland oss och om vad det kostar i lidande och pengar. Berättelserna sätter ljuset på det som annars inte kommer fram och ställer svåra men nödvändiga frågor om våld och om hur det hänger ihop med manlighet.
Medverkande: Zanyar Adami, Alexander Ahndoril, Gunnar Ardelius, René Vázquez Díaz, Lars Einar Engström, Rickard Flinga, Klas Hyllander, Peter Fröberg Idling, Lars Jalmert, Ulf Krook, Jens Liljestrand, Tom Malmquist, Niclas Nilsson, Mats Söderlund, Stefan Villkatt, Stefan de Vylder och Birger Östberg.


Författare:  Zanyar Adami, , , Stefan De Vylder, Lars Einar Engström, Richard Flinga, Pete Fröberg Idling, Klas Hyllander, Lars Jalmert, Ulf Krook, Jens Liljestrand, Tom Malmquist, Niclas Nilsson, Mats Söderlund, René Vázquez Díaz, Villkattm Stefan och Birger Östberg Titel: Våld till vardags : sjutton mäns berättelser Format: 154x222 mm Inbunden Antal sidor: 206 Utgivningsår: 2008 ISBN: 9789170373794


Av samma författare


Sidan använder cookies. Läs mer.