Daddy O
Kenneth Ahlborn

Daddy O´är en biografi om Sveriges roligaste man, Lasse O´Månsson.

1960 blev han redaktör för svenska MAD som blev mycket populär i Sverige. Inte i den meningen att det såldes många tidningar, utan att läsekretsen var ytterst trogen, närmast fanatisk, ung och såg MAD som en befrielse från gammal förlegad humor.

O’Månsson tog också 1962 hand om Hjälp!, en annan nystartad humortidning som dock rymde mycket mer svenskt material – bland annat texter av Hasse och Tage.

Många bland dagens O’Månsson-fans runt 50 minns säkert hur högtidsstunden framför radioapparaten och programmet Blå tummen stördes av föräldrarnas irriterade Vad är det för roligt med det där? Gud, så fånigt!

Att O’Månsson också var ett av de ökända Skäggen som i början av 1960-talet framkallade den första ”tittarstormen” i tv, gjorde knappast hans ställning bättre hos vanligt hederligt folk.Lasse O´skapade sjuk humor och var vår första stora humorist i radio och TV.Kenneth Ahlborn och Urban Nilmander har skrivit böcker tillsammans ett flertal gånger, bland annat en biografi om sporttecknaren Charlie Bood och den lovordade boken om Mods.


Författare:  Kenneth Ahlborn Titel: Daddy O Format: 181x230 mm Inbunden Antal sidor: 122 Utgivningsår: 2002 ISBN: 9789189248281


Av samma författare


Sidan använder cookies. Läs mer.