Familjeliv : en maffialedare berättar
Amedeo Cottino

»Hemma kunde jag ofta vara som en liten hundvalp, en barnunge. Det var min fru som var herre i huset, ibland gav hon mig stryk men när jag gick hemifrån ändrade jag mig totalt, jag blev hård, tuff och gav order«
Nino

Antonio Saia, kallad Nino, var en av de mest framträdande gestalterna i Cursotiklanen, en maffiafamilj med säten i Catania på Sicilien och Turin och Milano i norra Italien. Idag avtjänar han ett 30-årigt fängelsestraff för dubbelmord.

Under två år träffade författaren Amedeo Cottino Nino i fängelset »Le Nuove«. Med Cottino som ciceron får vi höra Nino berätta om sitt kriminella liv, hur han blev den han blev, men också om hur detta liv i dödens närhet går att kombinera med ett förhållandevis vanligt familjeliv. Läsaren får följa med på en resa in i en okänd värld där pengar och våld, straff och bestraffning, heder och rättvisa, Familj och familj ges nya innebörder.

Boken ger en unik inblick i en av de hemligaste organisationerna som finns i Europa den sicilianska maffian. Läs och möt verklighetens Tony Soprano!FÖRFATTAREN: Amedeo Cottino, född 1935, är professor i rättssociologi och kriminologi vid Universitet i Turin och före detta kulturråd på italienska ambassaden i Sverige.


Författare:  Amedeo Cottino Titel: Familjeliv : en maffialedare berättar Översättare: Monica Vessberg Format: 137x215 mm Inbunden Antal sidor: 287 Utgivningsår: 2004 ISBN: 9789173249355


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.