Översättare: Urban Jürgensen
Format: 197x254 mm, Inbunden
Antal sidor: 240
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789170379536

Pressbilder

Ekstedt över öppen eldRecept för det analoga köket

Niklas Ekstedt

Torr ved som sprakar i en öppen eld. För oss handlar det numera mest om rekreation och mysig värme, kanske någon gång en grillad korv utomhus. Men i tusentals år var elden människans enda sätt att tillaga mat. Det är det som Niklas Ekstedt velat utforska, först med sin Michelinrestaurang i Stockholm och nu med Ekstedt över öppen eld recept för det analoga köket.

Här får du reda på grunderna i Niklas matlagning hur du gör upp en eld, vilken ved som är bäst och varför gjutjärn gör maten god och nyttig. Men framför allt recept inspirerade av nordiska smaker och råvaror. Och du behöver inte ens göra upp en eld, en gjutjärnspanna på spisen räcker oftast bra.

Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest framgångsrika kockar. Han driver flera restauranger, varav en, Ekstedt, sedan flera år har en stjärna i Michelinguiden. Niklas Ekstedt är också en uppskattad tv-personlighet med en rad program bakom sig, både i Sverige och internationellt. Ekstedt över öppen eld utkommer i åtta länder samtidigt.

Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest kända kockar och har bland annat haft en rad matserier i TV. Han driver flera restauranger, varav en, Ekstedt, sedan flera år har en stjärna i Michelinguiden. 2015 kom kokboken Den blå maten: recept för ett långt och lyckligt liv, som han skrivit tillsammans med Henrik Ennart. Våren 2017 kom Ekstedt över öppen eld och på hösten Mitt barn äter allt som han skrivit tillsammans med Christian Daun.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla