Den röda drömmen
Joakim Pirinen

En novellsamling av Joakim Pirinen är aldrig en novellsamling. Det är alltid något annat, något mer och större. Samtidigt som det också är hejdlöst roligt.
I Den röda drömmen ger han sig på något som vid första ögonkastet kan tyckas vara omöjligt, nämligen att skriva en novell för varje genre som finns i litteraturen: saga, skräckberättelse, deckare, fabel eller porr etc. Och dessa 22 texter lever just i glipan mellan projektets omöjlighet och den lätthet som det synes vara utfört med.
Joakim Pirinen har alltid varit den store konstnären som samtidigt inte kunnat sluta vara absurd, drastisk eller plump. Och när han tar steget in i litteraturen som han gjort flera gånger, bland annat med novellsamlingen Den svenska apan, blir det med samma seriositet, engagemang och egensinne.
Den röda drömmen är en samling modiga och geniala texter som undersöker vad litteraturen är, en litterär pralin med hög kakaohalt, något alldeles extra för den litterära finsmakaren.
”Det kunde ha blivit en inomlitterär undersökning utan läsarkontakt på något annat plan än det intellektuella. Det kunde även ha blivit för lustigt, lite så där skrockande och korsordsaktigt nördgubbekul. Men Pirinen har förtvivlan som grundton, den förtjusta och charmerande misantropin. Det ursinnigt överlyckliga mörkret från hans serier följer med i alla konstformer han ger sig på, och i de flesta genrer i novellsamlingen.”
Aase Berg, Dagens Nyheter


Författare:  Joakim Pirinen Titel: Den röda drömmen Format: 135x180 mm Inbunden Antal sidor: 271 Utgivningsår: 2013 ISBN: 9789170375040


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.