Aldrig bli som ni : sånger och synvinklar
Mikael Wiehe

I Aldrig bli som ni skriver Mikael Wiehe, med utgångspunkt i 200 sånger, texter som tillsammans bildar berättelsen om hans liv. Vi får följa honom från det att han som liten flyttar från Köpenhamn till Malmö och mobbas som dansk skideröv.
Rocken och jazzen är två anhalter på musikens väg före genombrottet med Hoola Bandoola Band. Det långvariga samarbetet med Björn Afzelius skildras kärvt och gripande.
Detta är samtidigt en biografi över en generation, den som växte upp med känslan av att världen gick att förändra. Den kampen har han inte givit upp.
Aldrig bli som ni är en berättelse om politik, kärlek, resor och kamp, skriven på det sätt vi känner igen från hans mellansnack på konserterna, med den perfekt doserade ironin och den lågande, lågmälda vreden.
Vi får, närmare än någonsin, följa Mikael Wiehe i det eviga filandet, råslitet, självrefuserandet, omskrivningarna och sedan uppleva känslan när publiken jublar!
Rikt illustrerad i färg och svartvitt. Med förord av Åsa Linderborg.


Författare:  Mikael Wiehe Titel: Aldrig bli som ni : sånger och synvinklar Format: 304x306 mm Inbunden Antal sidor: 288 Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789170375453


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.