Format: 179mmx248mm mm, Övrigt
Antal sidor: 266
Utgivningsår: 2025
ISBN: 9789177754619

Portionen under tianStora kokboken om billig mat

Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark, även känd som ”Portionen under tian”, släppte sin första kokbok 2018, utifrån hjärtefrågan: billig, bra och klimatsmart mat. Portionen under tian: Bra mat för dig, din plånbok och planeten blev en omedelbar succé och 2019 års mest säljande kokbok. Sedan dess har hon gett ut ytterligare tre böcker på temat men med olika vinklar: veckoplaneringar, utemat och mellanmål.  

I Hannas böcker lär man sig vikten av att planera veckans alla måltider, hur man sparar stort genom att förbereda matlådor och mellanmål samt att uteträffar med picknick är ett mysigt och smart sätt att hänga med vänner utan att det kostar skjortan. 

Nu kommer Portionen under tian: Stora kokboken om billig mat. I denna efterlängtade samlingsvolym bjuder Hanna Olvenmark på ett flertal av rätterna ur sina tidigare böcker men även ett gäng nya favoritrecept som till exempel Vita bönor med massor av vitlök, tomat och basilika och Krämig kålsås. 

Många är de som vittnat om hur de sparat pengar eller överlevt sina studentår just tack vare Hanna Olvenmarks recept och veckomenyer.

Detta är alltså en guldgruva till kokbok för alla som har begränsad budget, förfasas över de höjda matpriserna eller helt enkelt bara vill äta mer hälsosamt och klimatsmart. Och nej, Hanna kan inte längre lova att alla rätter kostar under tian men däremot att du kan spara en hel del varje månad genom att följa hennes recept och tips. Dessutom är alla recept vegetariska, och förstås väldigt goda!

Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp. Sedan 2015 driver hon bloggen och instagramkontot Portionen under tian med tusentals besökare varje dag. I december 2018 släpptes hon succékokboken Portionen under tian: Bra mat för dig, din plånbok och planeten som sedan följdes upp av Portionen under tian: 300-kronorsveckorna året efter. Våren 2021 kom Portionen under tian: Äta ute och hösten 2024 släppte hon Portionen under tian – Mellanmålen. Sommaren 2025 är hon aktuell med den efterlängtade samlingsvolymen Portionen under tian: Stora kokboken om billig mat, fylld med både gamla och nya favoritrecept på billig, bra och klimatsmart mat. Lyssna på...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla