Format: 175mmx210mm mm, Övrigt
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753780

Pressbilder

Portionen under tianBilliga veckoplaneringar efter säsong

Hanna Olvenmark

Nytt praktiskt litet format!

Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 40 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i nästa bok blev fler 300-kronorsveckor det självklara svaret. I sin nya bok har Hanna komponerat tolv inspirerande veckomenyer en för varje månad på året där säsongens råvaror går igen i recepten. Varje vecka har en inköpslista så att du kan handla för hela veckan på ett enda besök i affären. En gång i veckan blir det storkok, för matlådor eller för att kunna göra söndagen till vilodag. Recepten i boken är enkla och går givetvis lika bra att laga utan att följa veckoplanerna. Bläddra bara förbi inköpslistorna och välj och vraka mellan över 70 rätter som majscarbonara, rökig morotspizza, grönkålscrêpes eller varför inte den enkla linssoppan som är klar på endast 20 minuter? Varje recept är dessutom beräknat så att utsläppen per portion inte överstiger de gränser som är satta för att vi ska nå målet på max 1,5 graders uppvärmning. Smart va?  

 

Recensioner

"Underbar bok med över 70st vegetariska rätter, de är lättlagade, billiga, goda och säsongsinspirerade!"

blogg
br />Lev Gratis

"Helt underbar kokbok med ljuvliga bilder och riktigt bra recept."

blogg
br />Mias bokhörna

Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp. Sedan 2015 driver hon bloggen och instagramkontot Portionen under tian med tusentals besökare varje dag. I december 2018 släpptes hon succékokboken Portionen under tian: Bra mat för dig, din plånbok och planeten som sedan följdes upp av Portionen under tian: 300-kronorsveckorna året efter. Våren 2021 kom Portionen under tian: Äta ute och hösten 2024 är hon aktuell med Portionen under tian – Mellanmålen. Lyssna på hennes TED Talk om att äta billigt, nyttigt och miljövänligt här.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla