Format: 196mmx238mm mm, Övrigt
Antal sidor: 153
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177754299

Pressbilder

Portionen under tianMellanmålen – recept och tips för en enklare vardag

Hanna Olvenmark

En hel bok fylld med mellanmål! Varför?  

Hanna Olvenmark, författare till de omåttligt populära Portionen under tian-böckerna, har under åren hon varit verksam som matinspiratör och kokboksförfattare märkt att mellanmål hör till det som folk vill ha allra mest inspiration och tips kring. Mellanmålsrecept är helt enkelt populära! Kanske beror det på att det är sällan man hinner få inspiration till att laga det där snackset mellan måltiderna, maten i farten, det som man så lätt glömmer bort att det också är viktigt. 

Hanna Olvenmarks nya kokbok är tänkt att vara en konkret hjälp till att preppa mellanmål som en självklar del i en livsstil där man vill spara pengar, äta och må bra och dessutom vara klimatsmart. Tänk hur stort utbudet av snacks är i alla mataffärer och kvällsöppna småbutiker – här finns både pengar att spara och tips på bra alternativ som gör gott för kroppen – för både stora och små. 

Och förstås är det också mumsigt och mysigt med mellanmål. Vad sägs om till exempel peanutbutter cookies på gula ärtor, chiapudding med havreris eller en härlig grön röra av linser – som inte smakar linser alls? 

Dags att inpränta meningen med mellanmål. Mellan målen förstås! 

Recensioner

"Recepten är varierade och mellanmålen kan ibland även användas som efterrätt eller middagstillbehör. Förutom att de är helt lysande, nyskapande, roliga och enkla eller ganska enkla att följa så är boken mycket snygg. Fotografierna av Ulrika Pousette och formgivningen av Emilie Ekström är mycket fina. En fantastiskt inspirerande bok! Betyg 5 (av 5)."

Erika Storme Martinger
BTJ

"nyttiga, läckra och prissnåla recept på sådant som får vardagen att gå runt."

boktips
Allas

Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp. Sedan 2015 driver hon bloggen och instagramkontot Portionen under tian med tusentals besökare varje dag. I december 2018 släpptes hon succékokboken Portionen under tian: Bra mat för dig, din plånbok och planeten som sedan följdes upp av Portionen under tian: 300-kronorsveckorna året efter. Våren 2021 kom Portionen under tian: Äta ute och hösten 2024 är hon aktuell med Portionen under tian – Mellanmålen. Lyssna på hennes TED Talk om att äta billigt, nyttigt och miljövänligt här.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla