Format: 195x240 mm, Inbunden
Antal sidor: 187
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177751052

Portionen under tian300-kronorsveckorna – bra mat för dig, din plånbok och planeten

Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 40 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i nästa bok blev fler 300-kronorsveckor det självklara svaret. I sin nya bok har Hanna komponerat tolv inspirerande veckomenyer en för varje månad på året där säsongens råvaror går igen i recepten. Varje vecka har en inköpslista så att du kan handla för hela veckan på ett enda besök i affären. En gång i veckan blir det storkok, för matlådor eller för att kunna göra söndagen till vilodag. Recepten i boken är enkla och går givetvis lika bra att laga utan att följa veckoplanerna. Bläddra bara förbi inköpslistorna och välj och vraka mellan över 70 rätter som majscarbonara, rökig morotspizza, grönkålscrêpes eller varför inte den enkla linssoppan som är klar på endast 20 minuter? Varje recept är dessutom beräknat så att utsläppen per portion inte överstiger de gränser som är satta för att vi ska nå målet på max 1,5 graders uppvärmning. Smart va?

 

”Underbar bok med över 70st vegetariska rätter, de är lättlagade, billiga, goda och säsongsinspirerade!”
Lev Gratis, blogg

”Helt underbar kokbok med ljuvliga bilder och riktigt bra recept.”
Mias bokhörna, blogg

Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp. Sedan 2015 driver hon bloggen och instagramkontot Portionen under tian med tusentals besökare varje dag. För pengarna hon tjänat in genom att laga smart och billig mat har hon bland annat åkt till Mount Everest base camp. I december 2018 släpptes hon succékokboken Portionen under tian: Bra mat för dig, din plånbok och planeten som sedan följdes upp av Portionen under tian: 300-kronorsveckorna året efter. Våren 2021 är hon aktuell med nya Portionen under tian: Äta ute. Lyssna på hennes TED Talk om att äta billigt, nyttigt och miljövänligt här.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla