Format: 110mmx178mm mm, Övrigt
Antal sidor: 333
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753421

Herrens år 1400

Dick Harrison

Det är höst år 1400, i ett Nordeuropa som äntligen, efter ett decennium av sjöröveri och krig, har börjat hitta tillbaka till fredliga förhållanden. På Gotland har Tyska ordens riddare och knektar återställt ordningen och sjöfarten blomstrar ånyo. Ordensmännens betrodde spårhund, Thierryfrån Liège, har kunnat ta det lugnt.

Men så händer det som inte får hända. En brand utbryter i Visbys utkant,på klinten alldeles vid ringmuren, och den ryska delegation som har förhandlat om försäljning av Novgorods handelsgård och kyrka i staden blir uppslukad av lågorna. Det står snart klart att det rör sig om mordbrand. Detta är bara början. När Thierry granskar brandmysteriet börjar bevis försvinna på besynnerliga vis, bara för att sedan dyka upp på märkliga ställen.

Mängder av försvårande omständigheter framkommer, vilka ställer den ene efter den andre ordensmannen i dålig dager. Snart dignar Visby under misstankar. Och mördaren är långt ifrån färdig med sitt blodiga värv.

Med fara för sitt eget liv tvingas Thierry lägga ett komplicerat pussel, inte olikt intrigerna hos Dorothy Sayers och Agatha Christie. Men Herrens år 1400 vore inte en Dick Harrison-deckare om inte allt dessutom vore historiskt korrekt

Dick Harrison

Dick Harrison är professor i historia i Lund och en av Sveriges främsta historiska författare. Han har gett ut över 40 böcker och bland annat vunnit Augustpriset i fackboksklassen för Stora döden (2000), utgiven av Ordfront förlag. 2007 kom hans första historiska roman, Ofärd, som följdes av två uppföljare och 2020 kom han ut med Herrens år 1398 en ny historisk romanserie, om Thierry av Liège. Under 2022 kom fackboken Imperiernas fall, som tar ett helhetsgrepp på imperier från det mesopotamiska Akkad till USA under Trump och Biden. Hur har imperier konstruerats och vidmakthållits, vilka brister har frambesvurit deras fall...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla