Format: 142x216 mm, Inbunden
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177753346

Herrens år 1402

Dick Harrison

Det är maj i Herrens år 1402 när liket efter Sigmund Bödker hittas i en stuga utanför Visby. Han har blivit brutalt mördad och ansiktet är sönderslaget. Det hela ger intryck av att ha varit en avrättning eller en våldsam hämnd, och eftersom Sigmund var en ökänd lurendrejare och falskspelare finns det många misstänkta.

Tyska ordens Thierry av Liège leder utredningen, till en början med en närmast uppspelt nyfikenhet. Men när spåren leder till stadens prostituerade och sodomiter, med kopplingar till flera inflytelserika stadsbor, kommer Thierry allt längre från en lösning.

Samtidigt har Visbys fogde och Tyska orden fullt upp med att rusta inför ett väntat danskt angrepp, och fogden misstänker att drottning Margareta har placerat en kunskapare bland hans knektar. När dödsoffren dessutom blir fler, och även Thierry själv tycks vara hotad, blir situationen alltmer desperat. Gärningsmannen söks bland horpojkar och spelare, köpmän och klosterbröder, ja till och med i Tyska ordens egna led. Vem är schackbrädets kung, och vilka är bönder som kan offras?

Dick Harrison

Dick Harrison är professor i historia i Lund och en av Sveriges främsta historiska författare. Han har gett ut över 40 böcker och bland annat vunnit Augustpriset i fackboksklassen för Stora döden (2000), utgiven av Ordfront förlag. 2007 kom hans första historiska roman, Ofärd, som följdes av två uppföljare och 2020 kom han ut med Herrens år 1398 en ny historisk romanserie, om Thierry av Liège. Under 2022 kom fackboken Imperiernas fall, som tar ett helhetsgrepp på imperier från det mesopotamiska Akkad till USA under Trump och Biden. Hur har imperier konstruerats och vidmakthållits, vilka brister har frambesvurit deras fall...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla