Format: x mm, Inbunden
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177754299

MellanmålenSom sparar tid, pengar och gör gott

Hanna Olvenmark

En hel bok fylld med mellanmål! Varför?  

Hanna Olvenmark, författare till de omåttligt populära Portionen under tian-böckerna, har under åren hon varit verksam som matinspiratör och kokboksförfattare märkt att mellanmål hör till det som folk vill ha allra mest inspiration och tips kring. Mellanmålsrecept är helt enkelt populära! Kanske beror det på att det är sällan man hinner få inspiration till att laga det där snackset mellan måltiderna, maten i farten, det som man så lätt glömmer bort att det också är viktigt. 

Hanna Olvenmarks nya kokbok är tänkt att vara en konkret hjälp till att preppa mellanmål som en självklar del i en livsstil där man vill spara pengar, äta och må bra och dessutom vara klimatsmart.Tänk hur stort utbudet av snacks är i alla mataffärer och kvällsöppna småbutiker – här finns både pengar att spara och tips på bra alternativ som gör gott för kroppen – för både stora och små. 

Och förstås är det också mumsigt och mysigt med mellanmål. Vad sägs om till exempel peanutbutter cookies på gula ärtor, chiapudding med havreris eller en härlig grön röra av linser – som inte smakar linser alls? 

Dags att inpränta meningen med mellanmål. Mellan målen förstås! 

Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp. Sedan 2015 driver hon bloggen och instagramkontot Portionen under tian med tusentals besökare varje dag. För pengarna hon tjänat in genom att laga smart och billig mat har hon bland annat åkt till Mount Everest base camp. I december 2018 släpptes hon succékokboken Portionen under tian: Bra mat för dig, din plånbok och planeten som sedan följdes upp av Portionen under tian: 300-kronorsveckorna året efter. Våren 2021 kom Portionen under tian: Äta ute och 2024 är hon aktuell med Mellanmålen. Lyssna på hennes TED Talk om att äta billigt, nyttigt och miljövänligt här.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla