Kantslag ; Minna saknar en övningslokal
Dorthe Nors

HON HAR KALLATS en ”helt unik nordisk berättarröst” och tilldelats P. O. Enquists pris. Dorthe Nors är en av Danmarks mest originella samtida författare och har med novellsamlingen Kantslag fått sitt internationella genombrott. Nu kommer hon för första gången ut i Sverige med novellsamlingen Kantslag och romanen Minna saknar en övningslokal i en vacker vändbar samlingsvolym.

Novellerna i Kantslag är kärnfulla, omskakande och brutala. Med en mästerlig blick för vardagslivets dramatik skriver Dorthe Nors om människor vars tillvaro är ställd på sin spets. Det handlar om flickan som förlorat oskulden, buddisten som får sparken, kvinnan som just mördat någon som gjort henne illa men också om det förunderliga i vardagen. I de femton berättelserna i denna kolsvarta pärla till bok lyckas Nors bygga upp världar och rasera dem på nytt på bara några få sidor, samtidigt som hon kärleksfullt dissekerar det mänskliga beteendet.

Romanen Minna saknar en övningslokal är en underfundig, intensiv och humoristisk historia om Minna, en kompositör som saknar replokal. Fast faktum är att hon är i avsaknad av många saker: till exempel barn, ett existensberättigande och en röst. För att skapa sig plats i sitt eget liv inser hon att hon måste bryta med andra. Även här handlar det om en person som balanserar på kanten, som svävar mellan förnuft och känsla.

”Dorthe Nors röst är öm och brutal och berättar på ett nytt sätt om en välbekant plats i närheten av sammanbrottet.”
Karolina Ramqvist

Karateslag är en form av kontrollerat och accepterat våld. Det är också vad Dorthe Nors erbjuder: medvetna, välriktade och träffsäkra slag.
Anna Hallberg

Kantslag är en höjdare, finurlig, intelligent, ändå språkligt enkel … Nors har en helt egen rakt i ansiktet-smärtande stil.
Pia Bergström

Dorthe Nors är sannerligen ett namn att komma ihåg och jag ser med spänning fram emot att få ta del av ett författarskap som med all säkerhet kommer räknas som ett av dem få riktigt angelägna, beständiga.
Kristian Lundberg


Författare: Dorthe Nors Titel: Kantslag ; Minna saknar en övningslokal Översättare: Ninni Holmqvist Format: 132x180 mm Kartonnage Antal sidor: 187 Utgivningsår: 2015 ISBN: 9789170378379


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.