Översättare: Ninni Holmqvist
Illustratör: Signe Parkins
Format: 132x183 mm, Kartonnage
Antal sidor: 203
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177752141

Finns även som:
Kartonnage, ISBN: 9789179457921

En linje i världenEtt år på Nordsjökusten

Dorthe Nors

Recensioner

"En alltigenom njutbar bok"

GPI ett år reser den danska författaren Dorthe Nors längs Nordsjökusten - från Skagen vid Jyllands norra spets till öarna i Vadehavet. Hon möter människorna som bor där
Andrea Lundgren

"En behaglig läsupplevelse"

Kristina Lindquist

"Det är en mycket vacker bok i stålgrått, sand och guld. Prosan är också påfallande behaglig. Nors har en förkärlek för dramatiska formuleringar ( varje gång jag ser [vågorna] påminns jag om kärleken ) men övergödslar inte. En alltigenom njutbar bok (man vill fara dit!)"

GP
Andrea Lundgren

"...fullkomligt ljuvlig läsning och jag drabbades av en stark lust att resa till Jyllands västkust.[...] Härlig läsning som rekommenderas till alla!"

ochdagarnagar.se 
Anna Johansson

"En linje i världen är hennes [Nors] första fackbok, en samling essäer och/eller natur- och kulturhistoriska betraktelser förtjänstfullt översatta till svenska av Ninni Holmqvist. Den "linje" som nämns i boktiteln är Nordsjökusten, från Skagen i norr till de holländska Vadeöarna i söder. Betraktelserna är kunskapstäta, välskrivna och personliga. (...) Det är en glädje att lära känna denna kust i sällskap med Dorthe Nors."

 Bo Gentili
BTJ

"Närheten till människorna och kustlinjen tar sig många uttryck. Den ömsesidigt visade omsorgen mellan föräldrarna och henne är fin läsning. Jag tycker om texternas blandning av trivsamhet och vässad analys - att Nors inte nödvändigtvis vill stryka alla medhårs. Volymen i sig är vacker både utanpå och inuti." "

Lena Nöjd
Dagens bok

Dorthe Nors

Dorthe Nors debuterade 2001 och har gett ut flera romaner och novellsamlingar i Danmark. Hon slog igenom stort runt om i världen med novellsamlingen Kantslag. Flera av novellerna har publicerats i internationella tidningar och hon är den första danska författaren som publicerats i The New Yorker. Recensionerna i Danmark och USA har varit överväldigande – hon älskas av alla från Oprah till New York Times till Vogue till Publishers Weekly. I september 2014 tilldelades hon det prestigefyllda P. O. Enquists pris. 2015 släpptes en samlingsvolym med novellerna Kantslag och Minna söker en övningslokal på svenska. Hösten 2016 släpptes romanen Blicken,...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla