Översättare: Ninni Holmqvist
Format: 130x183 mm, Inbunden
Antal sidor: 128
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789177750666

Karta över Kanada

Dorthe Nors

Danmarks internationella författarstjärna Dorthe Nors är tillbaka med en novellsamling om längtan i alla dess former. I Karta över Kanada möter vi män och kvinnor, tillsammans och var för sig, vars tillvaro inte tycks matcha deras förväntningar. De befinner sig i Norge, Los Angeles och Köpenhamn men är alla långt hemifrån. Det är förtätade texter som slår upp dörrar till stora rum. Det är noveller om kärlek, våld, omsorg och ensamhet, och som alltid hos Nors blixtrar humorn till när det är som mörkast.

”Skenbart enkelt med detaljskärpa. (…) Nors snappar ideligen upp och visar fram de betydelsefulla detaljerna, hon är en författare som ser och genom hennes blick kommer berättelserna och, inte minst, läsarens fantasi till liv.”
Vi läser

”Lekande lätt, rasande bra och exakt i skärpan, och de små antydningarna är täta och fulla av liv. Har man inte hållit ögonen på detta författarskap tidigare är det sannerligen dags att börja nu.”
Värmlands Folkblad

”Så laddat att det gnistrar och sprakar mellan raderna”
Svenska Dagbladet

”För att så korta texter ska fungera måste skribenten uträtta mycket på väldigt små ytor. Den konsten behärskar Nors väl.”
Norrländska Socialdemokraten

”Elegant framskrivet, sprängfyllt av undertext”
Vi

”Mästerligt komprimerat”
Sveriges Radio, Katarina Wikars

”Dorthe Nors gör vanliga liv större, viktigare, allvarligare. (…) ”Karta över Kanada” består av fjorton finurligt humoristiska men inte särskilt snälla historier.”
Aftonbladet

Beställ e-bok

Dorthe Nors

Dorthe Nors debuterade 2001 och har gett ut flera romaner och novellsamlingar i Danmark. Hon slog igenom stort runt om i världen med novellsamlingen Kantslag. Flera av novellerna har publicerats i internationella tidningar och hon är den första danska författaren som publicerats i The New Yorker. Recensionerna i Danmark och USA har varit överväldigande – hon älskas av alla från Oprah till New York Times till Vogue till Publishers Weekly. I september 2014 tilldelades hon det prestigefyllda P. O. Enquists pris. 2015 släpptes en samlingsvolym med novellerna Kantslag och Minna söker en övningslokal på svenska. Hösten 2016 släpptes romanen Blicken,...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla