Format: 173x245 mm, Danskt band
Antal sidor: 136
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789170379819

Rösterna från Avocadobergen

Thomas Tidholm

Avocadobergen var en gång förort till en större stad. Nu har någonting hänt och förorten förvandlats till en by i världen, låt vara att den är byggd i betong. Här lever man vidare i samma lite taffliga närande och tärande som förr i historien. I utkanten håller ett postmodernt storföretag just på att gå under.

Den lokala säkerhetspolisen har med tiden omvandlats till ett slags hjälpare och samtalsterapeuter, något som invånarna inte tvekar att utnyttja. Dock tvingas man ibland försöka upprätthålla ordningen. Mer eller mindre lyckade ingripanden skildras i protokollen.

Dikterna fokuserar dock envetet på den mänskliga sidan, på människornas egna berättelser och försök att förstå sig själva. Livet har återupprättats som improvisation, och det gäller inte minst relationer, kärlek, religiösa idéer, gemenskapens skiftande former. Och människorna är bara alltför mänskliga, så som de alltid har varit.

Rösterna från Avocadobergen är nog ingen dystopi. Kanske är det istället en utopi – vad vi med lite tur kan uppnå, om vi tar oss ut ur konsumtionssamhället med livet i behåll. Allt berättas med största medkänsla. En stor, ibland ganska varm sol lyser över det hela.

”Ett storslaget körverk”. Anna Hallberg, Dagens Nyheter

 

Beställ e-bok

Thomas Tidholm

Thomas Tidholm (f.1943) är verksam som författare, dramatiker och poet. Han bor sedan 70-talet i Arbrå, Hälsingland. Han debuterade 1966 med Försök att se och har sedan dess publicerat ytterligare ett tjugotal diktsamlingar och lika många pjäser, för både scen, SvT och SR. Han har även skrivit romanen Semester med Sven (1999). Han har dessutom skrivit omkring 30 barnböcker, oftast illustrerade av Anna-Clara Tidholm. Han har mottagit ett flertal priser, bland andra ABF:s litteraturpris år 2001, De Nios Vinterpris år 2003, Werner Aspenström-priset 2016. Han fick Expressens Heffaklump 1987 och Astrid Lindgren-priset 1997 tillsammans med Anna-Clara Tidholm. Våren 2018 släppte...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla