Format: 162mmx236mm mm, Övrigt
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177754367

Låt den rätte komma inSignerad jubileumsutgåva i box

John Ajvide Lindqvist

Specialutgåva i box av Låt den rätte komma in! En exklusiv jubileumsbok i en upplaga om 300 ex. Signerad med röda kantsnitt.

År 2004 utkom John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in. Även om förlaget älskade boken var det ingen som kunde ana hur stor uppmärksamhet den och John Ajvide Lindqvist skulle komma att få.  

20 år senare är Låt den rätte komma in en modern klassiker. Den har sålt i nästan en halv miljon exemplar, översatts till mer än 30 språk, blivit både svensk och amerikansk prisad film (Tomas Alfredsons filmatisering är den tredje mest sedda svenska filmen i USA!), satts upp som teaterpjäs i en massa länder och blivit underlag för uppsatser i litteraturvetenskap.   

John Ajvide Lindqvist räknas numera som Nordens ledande skräckförfattare och har gett ut ytterligare elva hyllade romaner, inklusive deckarna Skriften i vattnet och Rummet i jorden, samt flera novellsamlingar. Han har med åren kommit att bli mångas favoritförfattare, däribland Stephen Kings.   

Den 1 maj 2024 fyller Låt den rätte komma in 20 år och därmed även John Ajvide Lindqvists författarskap. Det kommer vi att fira på en mängd olika sätt inte minst med att ge ut denna fullmatade och exklusiva jubileumsutgåva av Låt den rätte komma in i en vacker box och signerad av författaren.

Den innehåller utöver originaltexten även novellerna Låt de gamla drömmarna dö och Varför dröjde du? som båda är nyckelnoveller till boken, filmmanuset till Tomas Alfredsons svenska filmatisering samt ett nyskrivet efterord av författaren. Omslaget är gjort av den internationellt kände skräckomslagsmakaren Vincent Chong.

»Aldrig hade jag kunnat ana…« John Ajvide Lindqvist, ur efterordet 2024.

Recensioner

"Ajvide Lindqvists träffsäkra ton som sakta leder läsaren in i människans absoluta mörker är inget mindre än fascinerande. Trots att tjugo år har passerat är 'Låt den rätte komma in' aktuell med teman som identitet, utanförskap, kärlek och hat. Med vampyrer och blodspillan är den samtidigt en omtumlande skildring av ett barns uppgörelse med sina plågoandar. 'Låt den rätte komma in' har med råge förtjänat titeln modern klassiker. Helhetsbetyg: 5 av 5."

Lovisa Blomberg
BTJ

John Ajvide Lindqvist

John Ajvide Lindqvist är född 1968 och uppväxt i Blackeberg, där också hans första roman Låt den rätte komma in (2004) utspelar sig. Efter en karriär som trollkarl och ståuppkomiker blev han till slut skräckförfattare och räknas idag som Sveriges obestridlige skräckmästare. Hans andra roman, Hanteringen av odöda, utkom i juni 2005 och i novellsamlingen som följde, Pappersväggar (2006), får man bland annat veta vad som hände med de odöda. 2008 utkom romanen Människohamn, som utspelar sig i skärgården med havet som det stora skräckinjagande hotet och i maj 2010 utkom Lilla stjärna, en historia om kärlek och besatthet, om...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla