Politiken
Helene Rådberg

”Med stor experimentlusta växlar Rådberg mellan att sampla jollrande barnramsor och skriva om fackföreningens svek mot lågavlönade kvinnor.”
Dagens ETC

Det är vi som ska vara i omsorgen varje dag. Man sa, ni måste tillåta er att känna att ni är värdefulla.  Det är vi som ska vara i vården varje dag. Flickan sitter i hörnet :  du valde omsorg,  (det var en gång. Att forma sig till arbete.  Vi är fri att skylla oss själva. Det är ett villkor  att allt är villkorat. Ovanor skjuts åt sidan.  Det är i övergången i manual tjugofyratimmarssamhälle. Privat Service. Kvinnliga arbetare. Offentlig Omsorg. Endast en tredjedel jobbar dag,   dagtid under vardagar. Ordet jämställd snurrar (krasande centrifug. Det är konsumtion.  Konsumtion som konsumera kvinnokropp.

Vi har alla mött dem på förskolan, fritids, sjukhus, äldreboenden och skolmatsalar de som ser och ger. Om dem handlar Helene Rådbergs nya diktsamling, den första på tio år. Med POLITIKEN når hennes systerskapsdikt sitt fulländade uttryck.

Helene Rådberg mottog Jan Fridegårdpriset 2016 för en poesi som synligt sammanflätar politiken, den egna erfarenheten och kroppen.


Författare:  Helene Rådberg Titel: Politiken Format: 156x227 mm Danskt band Antal sidor: 92 Utgivningsår: 2018 ISBN: 9789170379840


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.