Karta över Kanada
Dorthe Nors

Danmarks internationella författarstjärna Dorthe Nors är tillbaka med en novellsamling om längtan i alla dess former. I Karta över Kanada möter vi män och kvinnor, tillsammans och var för sig, vars tillvaro inte tycks matcha deras förväntningar. De befinner sig i Norge, Los Angeles och Köpenhamn men är alla långt hemifrån. Det är förtätade texter som slår upp dörrar till stora rum. Det är noveller om kärlek, våld, omsorg och ensamhet, och som alltid hos Nors blixtrar humorn till när det är som mörkast.

”Skenbart enkelt med detaljskärpa. (…) Nors snappar ideligen upp och visar fram de betydelsefulla detaljerna, hon är en författare som ser och genom hennes blick kommer berättelserna och, inte minst, läsarens fantasi till liv.”
Vi läser

”Lekande lätt, rasande bra och exakt i skärpan, och de små antydningarna är täta och fulla av liv. Har man inte hållit ögonen på detta författarskap tidigare är det sannerligen dags att börja nu.”
Värmlands Folkblad

”Så laddat att det gnistrar och sprakar mellan raderna”
Svenska Dagbladet

”För att så korta texter ska fungera måste skribenten uträtta mycket på väldigt små ytor. Den konsten behärskar Nors väl.”
Norrländska Socialdemokraten

”Elegant framskrivet, sprängfyllt av undertext”
Vi

”Mästerligt komprimerat”
Sveriges Radio, Katarina Wikars


Författare:  Dorthe Nors Titel: Karta över Kanada Översättare: Ninni Holmqvist Format: 130x183 mm Inbunden Antal sidor: 128 Utgivningsår: 2020 ISBN: 9789177750666


Av samma författare


Sidan använder cookies. Läs mer.