En linje i världen : ett år på Nordsjökusten
Dorthe Nors

I ett år reser den danska författaren Dorthe Nors längs Nordsjökusten – från Skagen vid Jyllands norra spets till öarna i Vadehavet. Hon möter människorna som bor där, tar del av platsernas historia samtidigt som hon reflekterar över sin egen bakgrund, sina förfäders band till området och sitt beslut att lämna Köpenhamn. 

I fjorton essäer berättar Nors bland annat om miljöaktivisten som motsatte sig i en kemisk fabrik på 1950-talet, de lugna fiskebyarna kända av surfare på 70-talet som Cold Hawaii – om tillfällen där naturen hävdar sin makt över mänskliga försök att kontrollera den. 

Dorthe Nors djupa personliga engagemang i detta unika landskap lyfter berättelsen till något universellt som berör oss alla och som ytterst handlar om civilisation, tillhörighet och förändring. 

En linje i världen är hennes [Nors] första fackbok, en samling essäer och/eller natur- och kulturhistoriska betraktelser förtjänstfullt översatta till svenska av Ninni Holmqvist. Den ”linje” som nämns i boktiteln är Nordsjökusten, från Skagen i norr till de holländska Vadeöarna i söder. Betraktelserna är kunskapstäta, välskrivna och personliga. (…) Det är en glädje att lära känna denna kust i sällskap med Dorthe Nors.” BTJ, Bo Gentili


Författare: Dorthe Nors Titel: En linje i världen : ett år på Nordsjökusten Översättare: Ninni Holmqvist Format: 132x183 mm Kartonnage Antal sidor: 203 Utgivningsår: 2023 ISBN: 9789177752141


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.