En berättelse om sex och makt
Laurie Penny

I de tider av kollaps och reaktionära tyranner som vi befinner oss i, bevittnar vi också en produktiv omvandling: genomgripande och permanenta förändringar i hur vi definierar genus, kön, samtycke och vems kroppar som spelar roll. Vi lever i en tid av kreativ olydnad, av nyskapande i sättet vi organiserar vård och omsorg, privat och offentligt. 

Men de här förändringarna hotar också de sociala och ekonomiska pelare som vi tidigare lutat oss mot; de hotar befintliga maktstrukturer och undergräver auktoriteten i våra samhälleliga institutioner från arbetsplatsen till kärnfamiljen. 

Inte konstigt att extremhögern får kämpa så hårt! En omvälvning i sexuella och könsrelationer innebär också en omvälvning i det politiska, ekonomiska och sociala livet. Insatserna kunde inte vara högre. 

Det här är en handgranat till bok, ett manifest för social förändring och en berättelse om hur feminismen kan rädda världen. 

 

LAURIE PENNY, född 1986, är en brittisk författare och journalist. Hen skriver för bland andra Vice och The Guardian. 23 år gammal var hen den yngsta personen någonsin att nomineras till Orwell Prize för sin omtalade och välbesökta blogg Penny Red.

”… Penny skräder inte orden. Det är rått, ärligt, provocerande och obekvämt, vilket utmanar läsarens egna uppfattningar om världen. Ett feministiskt manifest som emellanåt känns som ett välbehövligt slag rakt i solar plexus. Med ett lättillgängligt och fyndigt språk, kombinerat med en översättning med finess av Bogg Johanna Karlsson, är detta utan tvekan en av årets mest intressanta böcker om feminism, sex och makt. Helhetsbetyg: 5 (av 5).” BTJ, Camilla Bergvall


Författare: Laurie Penny Titel: En berättelse om sex och makt Översättare: Bogg Johanna Karlsson Format: 140x215 mm Inbunden Antal sidor: 351 Utgivningsår: 2023 ISBN: 9789177752998


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.