Översättare: Annika Ruth Persson
Format: 140mmx217mm mm, Övrigt
Antal sidor: 293
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789177750253

Bitchdoktrinen

Laurie Penny

Laurie Penny har länge låtit tala om sig som en av våra mest angelägna och livfulla feministiska röster. I Bitchdoktrinen analyserar hon den feministiska backlashen i en tid som domineras av ”kamikaze-kapitalism”, sociala medier och nättroll. Med sin unika kombination av humor, intelligens och kompromisslöshet tar hon sig an sexism, relationer och makt – och hatkärleken till James Bond.

Oavsett ämne är det alltid fantastiskt underhållande och djupt upprörande läsning, men aldrig nedslående. Penny ger oss både hopp och verktyg för förändring.

 

”Även oliktänkande borde läsa Laurie Pennys Bitchdoktrinen, där träffsäkra iakttagelser och stilistisk precision gör varje ämne intressant. […] Radikalare, roligare och mer utmanande än någonting annat i genren.” Flamman, Malin Nauwerck  

”Queer underhållning som bjuder tuggmotsånd. […] perfekt för alla som vill förstå den politik där akronymen hbtq är lika central som någonsin” SvD, Fredrik Sjöberg.

Laurie Penny

Laurie Penny, född 1986, är en brittisk författare och journalist. Hen skriver för bland andra Vice och The Guardian och är kolumnist på svenska ETC. 23 år gammal var hen den yngsta personen någonsin att nomineras till Orwell Prize för sin omtalade och välbesökta blogg Penny Red. Hen har skrivit flera böcker varav den omtalade Sex, lögner och revolution gavs ut på svenska 2015, och Bitchdoktrinen som kom 2018. Penny är "radikalare, roligare och mer utmanande än någonting annat i genren" enligt Flamman. Våren 2023 är Laurie Penny aktuell med En berättelse om sex och makt.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla