Översättare: Annika Ruth Persson
Format: Inbunden, Inbunden
Antal sidor: 253
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789170378478

Sex, lögner och revolution

Laurie Penny

ATT VARA UNG KVINNA IDAG är mer uppfuckat än någonsin. Alla älskar att förfasa sig över å ena sidan dina utseendenojor, dina klädval, din sexualitet och samtidigt över hur du riskerar att utnyttjas och hur dåligt självförtroende du har. En hel kultur projicerar sina förväntningar, moralneuroser och förbjudna lustar på dig.

Det är dags att ge fan i det, skriver Laurie Penny. Och det är dags för en ny feminism en feminism som är modigare, mer radikal än någonsin. Med skarp blick analyserar hon den moderna feminismen och klasspolitiken, lika väl som sina egna erfarenheter av att formas till kvinna.

Sex, lögner och revolution är en arg men också humoristisk bok om fattigdom och fördomar, nätdejting och ätstörningar, upplopp på gatorna och lögner på tv och framför allt om hur kön, makt och pengar styr inte bara våra liv utan också våra drömmar.

»Oundgänglig för alla som verkligen tror på frihet och jämlikhet.«
IRVINE WELSH

»En rå, begåvad, angelägen röst.«
THE GUARDIAN

»Imponerande, inspirerande och, misstänker jag, ett viktigt manifest.«
FINANCIAL TIMES

Beställ e-bok

Laurie Penny

Laurie Penny, född 1986, är en brittisk författare och journalist. Hen skriver för bland andra Vice och The Guardian och är kolumnist på svenska ETC. 23 år gammal var hen den yngsta personen någonsin att nomineras till Orwell Prize för sin omtalade och välbesökta blogg Penny Red. Hen har skrivit flera böcker varav den omtalade Sex, lögner och revolution gavs ut på svenska 2015, och Bitchdoktrinen som kom 2018. Penny är "radikalare, roligare och mer utmanande än någonting annat i genren" enligt Flamman. Våren 2023 är Laurie Penny aktuell med En berättelse om sex och makt.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla