Översättare: Bogg Johanna Karlsson
Format: 140x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 351
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177752998

En berättelse om sex och makt

Laurie Penny

I de tider av kollaps och reaktionära tyranner som vi befinner oss i, bevittnar vi också en produktiv omvandling: genomgripande och permanenta förändringar i hur vi definierar genus, kön, samtycke och vems kroppar som spelar roll. Vi lever i en tid av kreativ olydnad, av nyskapande i sättet vi organiserar vård och omsorg, privat och offentligt. 

Men de här förändringarna hotar också de sociala och ekonomiska pelare som vi tidigare lutat oss mot; de hotar befintliga maktstrukturer och undergräver auktoriteten i våra samhälleliga institutioner från arbetsplatsen till kärnfamiljen. 

Inte konstigt att extremhögern får kämpa så hårt! En omvälvning i sexuella och könsrelationer innebär också en omvälvning i det politiska, ekonomiska och sociala livet. Insatserna kunde inte vara högre. 

Det här är en handgranat till bok, ett manifest för social förändring och en berättelse om hur feminismen kan rädda världen. 

 

LAURIE PENNY, född 1986, är en brittisk författare och journalist. Hen skriver för bland andra Vice och The Guardian. 23 år gammal var hen den yngsta personen någonsin att nomineras till Orwell Prize för sin omtalade och välbesökta blogg Penny Red.

Recensioner

"... Penny skräder inte orden. Det är rått, ärligt, provocerande och obekvämt, vilket utmanar läsarens egna uppfattningar om världen. Ett feministiskt manifest som emellanåt känns som ett välbehövligt slag rakt i solar plexus. Med ett lättillgängligt och fyndigt språk, kombinerat med en översättning med finess av Bogg Johanna Karlsson, är detta utan tvekan en av årets mest intressanta böcker om feminism, sex och makt. Helhetsbetyg: 5 (av 5)."

Camilla Bergvall
BTJ

Laurie Penny

Laurie Penny, född 1986, är en brittisk författare och journalist. Hen skriver för bland andra Vice och The Guardian och är kolumnist på svenska ETC. 23 år gammal var hen den yngsta personen någonsin att nomineras till Orwell Prize för sin omtalade och välbesökta blogg Penny Red. Hen har skrivit flera böcker varav den omtalade Sex, lögner och revolution gavs ut på svenska 2015, och Bitchdoktrinen som kom 2018. Penny är "radikalare, roligare och mer utmanande än någonting annat i genren" enligt Flamman. Våren 2023 är Laurie Penny aktuell med En berättelse om sex och makt.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla