Mats-Eric Nilsson

Mats-Eric Nilsson öppnade hundratusentals svenskars ögon med bästsäljaren Den hemlige kocken som avslöjade det utbredda matfusket och fick oss att börja läsa det finstilta på förpackningarna. Sedan debuten 2007 har han gett ut åtta böcker, bland annat Måltidens magi. Han var under många år nyhetsjournalist på Svenska Dagbladet och därefter chefredaktör för matmagasinet Hunger. Han är en eftersökt föreläsare i hela Norden och har mottagit rader av priser, bland annat Nationalencyklopedins kunskapspris och Sveriges Konsumenters Blåslampan.

Hans kritikerrosade bok Château vadå – Det okända fusket med ditt vin är vinnare av Guldspaden 2019 och är en gedigen undersökning av vinbranschens hemligheter. Hösten 2020 släpptes den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin, som har allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödiga tillsatser.

Under hösten 2022 utkommer Kåppi Pejst, en ögonöppnare om de små och stora företeelser som vi kopierat från USA de senaste åren. Enligt Mats-Eric Nilsson hämtar vi numera allt fler nya sätt att äta, leva, tänka och uttrycka oss på från USA. Hur gick det egentligen till när vi ”tjugofyrasju” började ”embrejsa” vartenda nytt amerikanskt ”buzzword”?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla