Format: 162mmx210mm mm, Övrigt
Antal sidor: 219
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789177751250

Nyfiken på naturvin

Mats-Eric Nilsson

I Château vadå avslöjade Mats-Eric Nilsson hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Nu kommer den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin, om industrivinets raka motsats.

Här finns allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödiga tillsatser: rött, vitt, rosé, bubbel och orange! Visste du att den första årgången gjordes redan för 8000 år sedan?

Tillsammans med fotografen Lena Granefelt får vi följa med till ett av de hetaste naturvinsområdena, sydfranska Languedoc, och även möta många eldsjälar från andra delar av denna spännande vinvärld.

För alla som blivit nyfikna på detta småskaligt framställda vin är detta den första riktiga guiden på svenska. Var kan man hitta det? Hur smakar det egentligen? Vad är ett rimligt pris att betala för en flaska? Och stämmer det att man blir mindre bakis? Boken, som är full av kloka tips och roliga fakta, innehåller även en unik förteckning över mer än 900 naturvinsproducenter.

Mats-Eric Nilsson

Mats-Eric Nilsson öppnade hundratusentals svenskars ögon med bästsäljaren Den hemlige kocken som avslöjade det utbredda matfusket och fick oss att börja läsa det finstilta på förpackningarna. Sedan debuten 2007 har han gett ut åtta böcker, bland annat Måltidens magi. Han var under många år nyhetsjournalist på Svenska Dagbladet och därefter chefredaktör för matmagasinet Hunger. Han är en eftersökt föreläsare i hela Norden och har mottagit rader av priser, bland annat Nationalencyklopedins kunskapspris och Sveriges Konsumenters Blåslampan. Hans kritikerrosade bok Château vadå – Det okända fusket med ditt vin är vinnare av Guldspaden 2019 och är en gedigen undersökning av vinbranschens...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla