Format: 140x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 247
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752837

Kåppi pejst [copy paste]Hur vi härmar USA mer än ever

Mats-Eric Nilsson

HÅLLER SVERIGE PÅ ATT BLI VÄRLDENS MEST AMERIKANISERADE LAND? 

1950-talets raggarbilar, spetsiga behåar och glänsande frisyrer kan vi le överseende åt. Men den mycket större USA-påverkan som sker här och nu är vi desto mer blinda för.  Att vi ska vara öppna för andra kulturer är en självklarhet. Men vad händer när precis alla – gängkriminella och generaldirektörer, högerextremister och radikalfeminister, influerare och kulturskribenter – stirrar åt ett och samma håll? 

I Kåppi pejst gör författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson en ögonöppnande och ibland dråplig kartläggning av de hundratals små och stora företeelser som vi kopierat från USA bara under de senaste åren. Alltifrån läppförstoringar och intimrakning till glutenfobi och triggervarningar. Dessutom blir det förstås en djupdykning i själva språket. Hur gick det till när vi »tjugofyrasju« började »embrejsa« vartenda nytt amerikanskt»buzzword«?

Beställ e-bok

Recensioner

"samhällskritisk och ofta rolig samt väcker egen reflektion hos läsaren, vare sig man håller med författaren eller inte. Det gör boken till ett mycket läsvärt dokument över vår tid.""

 Jorun Koca Jakobsson 
BTJ

Mats-Eric Nilsson

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla