David Ericsson

David Ericsson, född 1958, är författare och frilansjournalist och bosatt i Stockholm. Han debuterade 1999 med novellsamlingen Truck stop och har fram till idag gett ut fem romaner och två novellsamlingar alla utom ett av verken på Ordfront förlag.
Det senaste, Den fredlösa, handlar om Annie, en ung kvinna som dödar en man i självförsvar och som sedan flyr landet tillsammans med pojkvännen Sven.
Det är en roman som rör sig bland åttiotalets kollektiv, de kriminella mc-gängen i Köpenhamn och papperslösa fruktplockare i Frankrike. Människor som lever i marginalen och sliter med tunga arbeten, men också de allra rikaste på Rivierans guldkust. Det är en till stora delar verklighetsbaserad berättelse.

David Ericsson skriver även artiklar i tidningar som Dagens Nyheter, Transportarbetaren, Ordfront Magasin, Situation Stockholm och Arbetet.

Han har startat vägkrogsbibliotek med ljudböcker för yrkeschaufförer och tilldelats ett antal priser för sitt författarskap. Bland annat LO:s kulturpris 2008. År 2017 delade han Ove Allanssons litteraturpris med Jenny Wrangborg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla