Format: , Inbunden
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9789173248327

Pressbilder

Redlight

David Ericsson

Redlight är en ovanlig kärlekshistoria där en frånskild medelålders långtradarchaufför träffar en ung kvinna.
Ett till synes ojämlikt förhållande, men där hon småningom tar över och styr alltmer över hans liv.
Det är också en bok som med detaljskärpa och poetisk känsla skildrar yrkeschaufförens hårda liv; kamratskapet och konflikterna, motorvägarna, långtradartrafiken och verkstäderna.

Ola Larsmo skrev i Dagens Nyheter:
”Titeln Redlight pekar på de otydliga men hårda sambanden: den röda lyktan säger åt en att stanna upp men syftar även på horkvarteren i The red light district. Röd lyser också lampan på instrumentpanelen som talar om att allt inte står rätt till. Redlight är en effektiv roman: länge tror man sig läsa en skildring av liv längs Europavägarna. Men berättelsen kretsar lika mycket kring en annan kartbild över ett landskap i mörker.”

David Ericsson

David Ericsson, född 1958, är författare och frilansjournalist och bosatt i Stockholm. Han debuterade 1999 med novellsamlingen Truck stop och har fram till idag gett ut fem romaner och två novellsamlingar alla utom ett av verken på Ordfront förlag. Det senaste, Den fredlösa, handlar om Annie, en ung kvinna som dödar en man i självförsvar och som sedan flyr landet tillsammans med pojkvännen Sven. Det är en roman som rör sig bland åttiotalets kollektiv, de kriminella mc-gängen i Köpenhamn och papperslösa fruktplockare i Frankrike. Människor som lever i marginalen och sliter med tunga arbeten, men också de allra rikaste på...

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla