Format: 111x179 mm, Pocket
Antal sidor: 249
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789173247306

Truck Stop

David Ericsson

Truck Stop är en samling berättelser som blickar ut över dagens Sverige. Ett många gånger kargt industriland, men där kärleken och hoppet ändå kan spira. Som mellan den unga kvinna och den betydligt äldre bogserbåtsmaskinisten, eller en medelålders kvinna som träffar en man på en nakenstrand, eller som för långtradarchauffören på en dygnslång körning från Umeå och ner genom landet för att möta någon i Köpenhamn.

 

”Det finns sidor och stunder då David Ericsson är som den svenska landsvägens Leonard Cohen”

Carl Erland Andersson, Kvällsposten

 

”Inte händer det ofta, men när det händer är det varje gång lika roligt: jag läser David Ericssons sjutton noveller i samlingen Truck stop för att nästan litet snopet konstatera att det gömmer sig en mogen och färdig författare under debutantstämpeln.”

Nils Granberg, Aftonbladet

David Ericsson

David Ericsson, född 1958, är författare och frilansjournalist och bosatt i Stockholm. Han debuterade 1999 med novellsamlingen Truck stop och har fram till idag gett ut fem romaner och två novellsamlingar alla utom ett av verken på Ordfront förlag. Det senaste, Den fredlösa, handlar om Annie, en ung kvinna som dödar en man i självförsvar och som sedan flyr landet tillsammans med pojkvännen Sven. Det är en roman som rör sig bland åttiotalets kollektiv, de kriminella mc-gängen i Köpenhamn och papperslösa fruktplockare i Frankrike. Människor som lever i marginalen och sliter med tunga arbeten, men också de allra rikaste på...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla