Format: 140mmx215mm mm, Övrigt
Antal sidor: 421
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752134

Finns även som:
Övrigt, ISBN: 9789179450878Övrigt, ISBN: 9789179457181

Pressbilder

Utan gränser

Luciane Andrev

En av Sveriges mest framgångsrika finansmän utsätts för ett brutalt rån som snart visar sig vara en skenmanöver. I själva verket är dådet en hämndaktion utförd av oligarken Ivan Fedchenkov. Men vad Fedchenkov inte vet är att den svenska militära underrättelsetjänsten har placerat sitt mest strategiska vapen för att följa hans aktiviteter officeren Olga Lebedova Josefsson. Samtidigt försöker reportern David Hermelin ge upprättelse åt en rysk kollega som blivit mördad. Snart är också han indragen i detta storpolitiska spel.

Utan gränser är en högaktuell thriller om vår samtid där vi genom författarens unika insyn i affärsvärlden, på den politiska arenan och i media får ta del av historier som aldrig tidigare berättats. Det handlar om korruption, kriminalitet och krig men också om modiga människor som verkar i det dolda för att värna om vår tillvaro.

Luciane Andrev är född i slutet av 60-talet och skriver under pseudonym i yttersta hemlighet. Hen har spelat ledande roller inom näringslivet på marknader i Nordamerika, Europa och Asien men även inom politiken och i mediavärlden. Författaren verkade under flera decennier på olika positioner inom Wallenbergsfären. Thrillern Utan gränser är hens debutbok.

Beställ e-bok

Bokcirkelfrågor

Recensioner

"I spänningsromanen Utan gränser utnyttjar den anonyme författaren sin gedigna arbetslivserfarenhet och levererar en historia som bjuder in läsaren i både den granskande journalistikens, näringslivets och politikens stängda rum. (...) Boken berättar en historia som ligger skrämmande nära det världsläge som vi i dag upplever, med krigskorruption, rysk makt och gränser mellan kriminalitet och professionalitet som suddas ut." "

Julia Hoffman
Dagens industri

"Utan gränser är onekligen en skrämmande thriller som med tanke på det rådande världsläget känns fullt plausibel (...) Det som jag dock har svårast att tro på är att denna thriller är skriven av en debutant; Utan gränser är helt enkelt för välskriven för det. Det är en rafflande bladvändare, nästan oupphörligt spännande, och helt säkert obekväm läsning för de eventuella aktörer som inspirerat författaren." "

Nils Ahnland
BTJ

"Här finns oligarker, äkta spioneri, modiga journalister, bovar och banditer. Känns som på riktigt, läs." "

bokblogg
annakarin_laser

"En mycket intressant och tankeväckande story. Full fart från första sidan, det gäller att du hänger med. För att inte tala om slutscenerna som gör att du drar efter andan både en och två gånger."

Bokblogg
bokfredde

"Det är en personlig historia i berättelser som annars präglas av mer storpolitiska hot i samtiden. En del som genomgående imponerar är den skickliga föreningen av verkliga personer, händelser och andra fenomen med en spännande fiktion. (...) Vi får möta en värld av korruption, krig och kriminalitet, där näringsliv, den politiska makten och media samverkar mer än vad vi tror."

Anders Ka
Svenska deckarfestivalen

Luciane Andrev

Luciane Andrev är född i slutet av 60-talet och skriver under pseudonym. Hen har haft ledande roller inom näringslivet på marknader världen över, men också inom svenska regeringskansliet och i media. Författaren verkade även under flera decennier inom Wallenbergsfären. Hösten 2022 debuterade Luciane Andrev med thrillern Utan gränser. Under hösten 2023 släpps De extrema, den andra boken i Lebedova-trilogin.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla