Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 195
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174419917

Thick as a brick

Micke Evhammar

En dag får Leo ett uppdrag. Han ska tillverka en grind. Glädjen i att låta händerna forma det glödande järnet och få allting att passa, och gemenskapen med arbetskamraterna, ger honom hoppet och självkänslan tillbaka. Men det var en lång väg dit.

Det fanns en tid då Leo och Helen var lyckliga tillsammans. Då det ständigt hände något nytt. Då politiken och musiken förenade dem och överbryggade deras skiftande klassbakgrunder. Det fanns också en tid före Helen, då Leo och bäste vännen Mocka drömde om att åka till Liverpool, Beatles hemstad. De brukade sjunga med huvudena tätt ihop, precis som John Lennon och Paul McCartney. Men de kom aldrig till Liverpool och Mocka dog alltför ung i en överdos.

Efter tjugotvå år i det villaområde dit Leo och Helen flyttade när barnen var små känner sig Leo fortfarande som en gäst från andra sidan när han kommer hem efter en dag på bygget..

Thick as a brick är en roman som insiktsfullt och med mycket värme skildrar en byggnadssmeds vardag. Samtidigt är det en berättelse om sorgen över en svunnen tid och om ett förhållande som obönhörligen går mot sitt slut.

Micke Evhammar är född 1955. Han är uppväxt i Stockholms södra förorter, men bor sedan trettio år tillbaka på Södermalm. Till yrket är han byggnadssmed och har tidigare publicerats i bland annat fackföreningspress. Thick as a brick är hans debutroman.

Beställ e-bok

Micke Evhammar

MICKE EVHAMMAR, född 1955, är uppväxt i Stockholms södra förorter, men har som vuxen bott på Södermalm och i Vasastan. Han började jobba som byggnadssmed direkt efter nian. Han har skrivit skönlitterärt i drygt tjugofem år och allt som oftast skildrat arbetare och deras villkor i sina böcker. 2009 debuterade han med romanen Thick as a brick, följd av Med Gud på vår sida 2011 och Sju dagar i maj som utkom 2016. 2022 kom novellsamlingen Ögonblicket. Hösten 2023 är han aktuell med Hårt regn, en roman som kryper innanför huden och skildrar ett modernt samhälles förfall där yttrandefriheten begränsas...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla