Format: 140x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 124
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753674

Pressbilder

Hårt regn

Micke Evhammar

Peter sitter på tunnelbanan när något fruktansvärt händer. Tunnelbanetåget vräks av spåret och allt blir nattsvart. När Peter återfår medvetandet är ingenting vad det en gång varit.

Med intensiv närhet följer läsaren Peters kamp för att ta sig ovan jord. På vägen kastas han ständigt tillbaka i minnena, till kärleken och livet han levt, men också till varningarna de som få lyssnade till.

Ju högre upp han kommer desto svårare blir det att hålla kvar hoppet om att det finns en naturlig förklaring till det inträffade, att en olycka eller en jordbävning skulle ha kunnat orsaka den ödeläggelse han ser.

Hårt regn är en roman som kryper innanför huden om ett modernt samhälles förfall där yttrandefriheten begränsas och kärnvapenhotet upphör att vara enbart ett hot.

”Hårt regn är en välskriven och spännande roman med politiska dimensioner.” BTJ, Rickard Lindholm 

Beställ e-bok

Recensioner

"boken sätter en lampa på vad som faktiskt kan hända." "

David Ericsson
Transportarbetaren

Micke Evhammar

MICKE EVHAMMAR, född 1955, är uppväxt i Stockholms södra förorter, men har som vuxen bott på Södermalm och i Vasastan. Han började jobba som byggnadssmed direkt efter nian. Han har skrivit skönlitterärt i drygt tjugofem år och allt som oftast skildrat arbetare och deras villkor i sina böcker. 2009 debuterade han med romanen Thick as a brick, följd av Med Gud på vår sida 2011 och Sju dagar i maj som utkom 2016. 2022 kom novellsamlingen Ögonblicket. Hösten 2023 är han aktuell med Hårt regn, en roman som kryper innanför huden och skildrar ett modernt samhälles förfall där yttrandefriheten begränsas...

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla