Format: 110x180 mm, Pocket
Antal sidor: 359
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752097

Röd signal

Johan Brännström

En bok man inte får missa.   PERNILLA ERICSSON I TV4 NYHETSMORGON 

Johan Brännström har gjort det igen. Ett spännande nutidsdrama av högsta klass. SAMUEL KARLSSON, DECKARLOGG

Röd signal utspelar sig drygt två år efter händelserna i Feber. Mikaela Sköld, reporter på Nyhetsbyrån, har flyttat ihop med sin kollega Kim i en villa i Huddinge där hon bor tillsammans med nu fjortonåriga dottern Vanja och Kims son Sigge. Ett sargat samhälle har börjat öppna upp och när en hård vinter slår till är tågförseningarna snart tillbaka. Snart börjar en serie dödsolyckor ske i tunnelbanan och pendeltågen. Polisen misstänker dock att det handlar om något värre: En vettvilling som knuffar folk framför tågen. Det blir starten på en gastkramande jakt på en gärningsman som kan vara vem som helst i vimlet på perrongerna. Och snart inser Mikaela Sköld att dåden har koppling till hennes artiklar på Nyhetsbyrån. 

Röd Signal är en pulshöjande thriller som kommer att få alla som läser att kasta blickar över axeln nästa gång de åker tåg. Den skildrar ett Sverige som blivit kallt, där en vrede ständigt bubblar under ytan och någon när som helst kan brisera. 

JOHAN BRÄNNSTRÖM har med Röd signal ska­pat en värdig uppföljare till succén Feber och befäster sin plats som en av de intres­santaste nya thrillerförfattarna i Sverige. Han visar sig också denna gång kunna hitta en vardagsrädsla, en oro som vi alla känner och kombinera den med en politisk fråga som bränner och gör handlingen skrämmande aktuell och igenkännbar. 

Johan Brännström

JOHAN BRÄNNSTRÖM arbetar till vardags på Upsala Nya Tidning. Han har även skrivit film­manus. 2020 debuterade han som författare med Feber, en mörk, pulshöjande spänningsroman och han har sedan dess följt upp debutsuccén med tre lika hyllade uppföljare: Röd signal, Ingen ska skonas och Splitter. Hösten 2024 är han aktuell med Skallben, den femte boken i serien om Mikaela Sköld.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla