Format: 141x216 mm, Inbunden
Antal sidor: 476
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177751748

Pressbilder

Splitter

Johan Brännström

I Splitter dras Mikaela Sköld in i ytterligare en dramatisk utredning. En kort tid efter massmorden i Solberga (Ingen ska skonas) har polisen avkrypterat en app som kriminella använder för att kommunicera. I det omfattande materialet gör Stefan Jelinek, Mikaelas vän och kollega, en oväntad upptäckt.

I chattarna framträder vad som ser ut att vara planeringen av ett terrordåd där man ska slå till ”mot hjärtat av Mediasverige”. Jelinek misstänker att målet är Nyhetsbyrån och att ett av kodnamnen i chattarna är en anställd. Han övertalar Mikaela att delta i en operation där hon låtsas säga upp sig från polisen för att återvända som journalist. Under täckmantel måste hon ta reda på identiteten på den medhjälpare terroristerna har på insidan.

Mikaela tvingas därmed spela dubbelspel, inte bara mot Kim, Mikaelas före detta sambo, utan också mot sin dotter Vanja.

Splitter är en gastkramande, explosiv thriller om en sanning under attack. Men också om att våga se sanningen i vitögat.

Boken är rapp, rå, välskriven, högaktuell, pulshöjande och olidligt spännande (…) Det här är författarens absolut bästa bok hittills. Han har lyckats få mig fast från början till slut och det här är en bladvändare i stora rang. Intrigen är både obehaglig och mycket smart skriven. Det här är en bok som lägger sig i toppen av mina favoriter i år!  Omdöme: 5+/5. Cias_bookshelf, Bokblogg

Johan Brännström

JOHAN BRÄNNSTRÖM arbetar till vardags på Upsala Nya Tidning. Han har även skrivit film­manus. 2020 debuterade han som författare med Feber, en mörk, pulshöjande spänningsroman och han har sedan dess följt upp debutsuccén med två lika hyllade uppföljare: Röd signal och Ingen ska skonas. Våren 2023 är han aktuell med Splitter, den fjärde boken i serien om Mikaela Sköld.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla