Format: 156x227 mm, Danskt band
Antal sidor: 92
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789170379840

Politiken

Helene Rådberg

”Med stor experimentlusta växlar Rådberg mellan att sampla jollrande barnramsor och skriva om fackföreningens svek mot lågavlönade kvinnor.”
Dagens ETC

Det är vi som ska vara i omsorgen varje dag. Man sa, ni måste tillåta er att känna att ni är värdefulla.  Det är vi som ska vara i vården varje dag. Flickan sitter i hörnet :  du valde omsorg,  (det var en gång. Att forma sig till arbete.  Vi är fri att skylla oss själva. Det är ett villkor  att allt är villkorat. Ovanor skjuts åt sidan.  Det är i övergången i manual tjugofyratimmarssamhälle. Privat Service. Kvinnliga arbetare. Offentlig Omsorg. Endast en tredjedel jobbar dag,   dagtid under vardagar. Ordet jämställd snurrar (krasande centrifug. Det är konsumtion.  Konsumtion som konsumera kvinnokropp.

Vi har alla mött dem på förskolan, fritids, sjukhus, äldreboenden och skolmatsalar de som ser och ger. Om dem handlar Helene Rådbergs nya diktsamling, den första på tio år. Med POLITIKEN når hennes systerskapsdikt sitt fulländade uttryck.

Helene Rådberg mottog Jan Fridegårdpriset 2016 för en poesi som synligt sammanflätar politiken, den egna erfarenheten och kroppen.

Beställ e-bok

Helene Rådberg

Helene Rådberg är verksam som författare och poet. Hon bor i Stockholm och arbetar även som lärare. Hon debuterade 1998 med Mellan henne och jag och har sedan dess gett ut ytterligar tre diktsamlingar Hämtar mitt landskap hem (2000), En sorts mamma kallad (2006) och Det gula rummets små terapistycken (2008) på Wahlström & Widstrand. År 2013 mottog hon tillsammans med Anna Jörgensdotter och Carolina Thorell Stig Sjödinpriset för boken Livfjädrar : Kvinnornas Sandviken (2012). 2016 mottog hon Jan Fridegård-priset med motiveringen: Helene Rådberg får priset för hur hon genom språklig lekfullhet skildrar ett samhälle med sociala brister. Oavsett om...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla