Format: x mm, MP3-fil
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789179456764

Mord enligt manus

Dennis Magnusson

Manusförfattaren Sebastian Lager jobbar som lärare på en manusskola för att försörja sig. En dag blir en av hans studenter gripen, misstänkt för att ligga bakom en kvinnas försvinnande, en kvinna som också går på kursen. Som lärare till båda får Sebastian en mängd förstahandsuppgifter i fallet och han bestämmer sig för att göra en true crime-podd av det. Podden gör att han dras in i utredningen allt mer och snart står det klart för honom att det inte bara finns förbindelser till hans egen bransch utan även till hans privatliv.

I Mord enligt manus, den första boken om poddutredaren Sebastian Lager, får vi följa med bakom kulisserna i tv-branschen där konkurrensen i ordets sanna bemärkelse är mördande. Skickligt undersöker Dennis Magnusson de starka drivkrafter som kan finnas i prestige, fåfänga och revansch.

Mord enligt manus är uppläst och regisserad av Håkan Julander, med röster från Leif Andrée, Eva Melander och Love Antell.

Dennis Magnusson

Dennis Magnusson är manusförfattare verksam inom tv, film och spelad på teaterscener runt om i landet. 2016 skrev han pjäsen Dylansällskapet till Stockholms Stadsteater. Han har varit inblandad i tv-serier som "Jordskott", "Bäckström", "Spelskandalen" och Beckfilmen Quid pro quo. Magnusson romandebuterade 2017 med Den sista föreställningen och 2021 kom Mord enligt manus, som nominerades till bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Våren 2023 är Magnusson aktuell med Döden förevigad, den andra boken i serien om manusförfattaren och poddutredaren Sebastian Lager.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla