Format: 145x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 394
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177751366

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789177752288Inbunden, ISBN: 9789179456764

Mord enligt manus

Dennis Magnusson

NOMINERAD TILL ÅRETS BÄSTA KRIMINALROMAN 2021 av Svenska Deckarakademin 

Manusförfattaren Sebastian Lager jobbar som lärare på en manusskola för att försörja sig. En dag blir en av hans studenter gripen, misstänkt för att ligga bakom en kvinnas försvinnande, en kvinna som också går på kursen. Som lärare till båda får Sebastian en mängd förstahandsuppgifter i fallet och han bestämmer sig för att göra en true crime-podd av det. Podden gör att han dras in i utredningen allt mer och snart står det klart för honom att det inte bara finns förbindelser till hans egen bransch utan även till hans privatliv.

I Mord enligt manus får vi följa med bakom kulisserna i tv-branschen där konkurrensen i ordets sanna bemärkelse är mördande. Skickligt undersöker Dennis Magnusson de starka drivkrafter som kan finnas i prestige, fåfänga och revansch.

Beställ e-bok

Recensioner

"Mord enligt manus bjuder på en helt suverän intrig som överraskar på flera plan samtidigt som den är en lysande samtidssatir och Sebastian Lager är en udda amatördeckare som man inte kan låta bli att tycka mycket om. (...)   Jag var väldigt förtjust i Dennis Magnussons debut inom deckargenren, Den sista föreställningen, som kom 2017 och utspelades i ett teaterhus fyllt av intriger. Med Mord enligt manus tar han ändå sitt deckarskrivande en nivå högre och kan mycket väl ha skrivit en av årets bästa böcker i genren." "

 Gunilla Wedding
br />Skånska dagbladet

"Magnusson bakar på ett spännande sätt ihop thrillerstoryn med samtidsaktuellt true crime-poddande och initierade miljöbeskrivningar från skrivarkurser och manusförfattarbransch. Det hela berättas med schvung, suggestivt driv och en känsla för karaktärer och dialog. Mord enligt manus rekommenderas till alla som är intresserade av högkvalitativa svenska samtidsthrillers med dragning åt det psykologiska." "

 Henric Ahlgren
br />BTJ

"Mord enligt ett perfekt manus. [...] Magnussons blandning, som presenteras i ett högt tempo, mellan Sebastians egna upplevelser och manuset i podden lyfter storyn och ger samtidigt en inblick i en tuff tv-bransch." "

 Alf Ehn
br />Mariestads-Tidningen

"Det är inte den vanliga deckarutredningen, som Sebastian inte är expert på, som är drivet i berättelsen, utan hur allt detta påverkar honom, hans dotter och alla han möter. Det är spännande i dubbel bemärkelse. (...) På baksidestexten står att detta är första boken om poddutredaren. Jag ser verkligen fram mot nästa." "

Leif-Rune Strandell
br />DAST Magazine

"Det är ett driv i boken som gör att den inte går lägga ifrån sig. Fina karaktärs-och miljöbeskrivningar. (...) Läser på baksidan av boken att detta är första boken om poddutredaren Sebastian Lager....det bådar gott, för jag vill absolut läsa fler böcker om honom."

bokblogg
br />Mias bok

"En slow burner där handlingen rullas upp utan att Magnusson tappar ordningen på de intrikata trådar som utgör handlingens väv. (...) Det jag tar med mig mest är dynamiken mellan far och dotter, hur de försöker förhålla sig till varandra när mamman är borta." "

bokblogg
br />Läsa och lyssna

"Originaliteten i denna roman gör att den är svår att lägga ifrån sig. Själva berättartekniken överträffar intrigen och skapar en egen spänning. Förträffligt." "

bokblogg
br />Tankar från en samlares hjärna

Dennis Magnusson

Dennis Magnusson är manusförfattare verksam inom tv, film och spelad på teaterscener runt om i landet. 2016 skrev han pjäsen Dylansällskapet till Stockholms Stadsteater. Han har varit inblandad i tv-serier som "Jordskott", "Bäckström", "Spelskandalen" och Beckfilmen Quid pro quo. Magnusson romandebuterade 2017 med Den sista föreställningen och 2021 kom Mord enligt manus, som nominerades till bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Våren 2023 är Magnusson aktuell med Döden förevigad, den andra boken i serien om manusförfattaren och poddutredaren Sebastian Lager.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla