Format: 141mmx216mm mm, Övrigt
Antal sidor: 390
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177752943

Pressbilder

Döden förevigad

Dennis Magnusson

Sebastian Lager ska bara hämta ut en LP i Konrads skivbutik. Det blir inte riktigt som han tänkt sig. Konrad ber honom gå hem till den förra ägaren, Håkan, för att hitta skivan som nu är borta. Där gör Sebastian ett makabert fynd. En ihjälslagen man ligger på golvet i lägenheten. Dock inte Håkan. Och snart står polisen på tröskeln.

Mordet tycks vara knutet till en mycket dyrbar inspelning av världsstjärnan Fredrik Malm och snart får Sebastian i uppdrag från musikstjärnans management att hitta inspelningen. I sökandet sker något som gör att misstankarna börjar peka åt flera håll. 

Döden förevigad är en smart pusseldeckare om musik och pengar. Om vad man är beredd att göra för att få behålla sina dyrbara vinylskivor och om världsstjärnor på jakt efter åtråvärda inspelningar. Men den handlar också om jakten på kändisskap, makt och pengar. 

Döden förevigad är den andra boken i serien om poddutredaren Sebastian Lager, och precis som i den förra (Mord enligt manus, som nominerades till Årets bästa kriminalroman 2021) lyckas Dennis Magnusson med konststycket att hitta oväntade miljöer, spännande karaktärer – och ett motiv som överraskar, kanske mer än själva lösningen på brottet.

Recensioner

"Magnusson skriver med bra driv i berättandet och ger oss en spännande och underhållande story. Det känns som om karaktären Lager har en positiv utvecklingskurva och man vill läsa fler böcker om honom. Råkar man vara intresserad av vinylskivor blir den här boken också extra givande." "

 Henric Ahlgren
BTJ

"en både invecklad och intressant historia som är allt annat än förutsägbar." "

bokblogg
Bok_stavligt

"Det finns ett bra flyt i texten, en klurig deckarnöt och som läsare blir man nyfiken på hur det hela ska sluta." "

Roger Bengtsson
Ungmusik.se

Dennis Magnusson

Dennis Magnusson är manusförfattare verksam inom tv, film och spelad på teaterscener runt om i landet. 2016 skrev han pjäsen Dylansällskapet till Stockholms Stadsteater. Han har varit inblandad i tv-serier som "Jordskott", "Bäckström", "Spelskandalen" och Beckfilmen Quid pro quo. Magnusson romandebuterade 2017 med Den sista föreställningen och 2021 kom Mord enligt manus, som nominerades till bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Våren 2023 är Magnusson aktuell med Döden förevigad, den andra boken i serien om manusförfattaren och poddutredaren Sebastian Lager.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla