Format: 145mmx217mm mm, Övrigt
Antal sidor: 375
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789177751236

Pressbilder

Feber

Johan Brännström

VAD HÄNDER MED våra barn när de lämnas ensamma på nätet? Vad hittar ett barn i de allra mörkaste delarna av Darknet som är så ondskefullt att vi vägrar tro på det?

Mikaela Sköld är inrikesreporter på Sveriges största nyhetsbyrå och ensamstående mamma till tolvåriga Vanja. Hon tvingas lämna sin febersjuka dotter ensam hemma och när hon kommer hem från jobbet är Vanja spårlöst försvunnen. Polisen har inte mycket att gå på, men Mikaelas egna efterforskningar pekar mot Darknet den dolda delen av nätet. Hennes sökande efter dottern tar henne allt djupare ned i en febrig och farlig värld, så mörk och depraverad att hon inte kunnat föreställa sig den i sina värsta mardrömmar. Och någonstans på nätet finns en klocka som tickar ned om tjugofyra timmar startar nästa show i The Red Room. Vågar du titta?

Sommarens mest nervpirrande deckardebut!

 

”Nådlös bladvändare som trycker på rätt knappar. (…) Man säger ju rutinmässigt om deckare att de är bladvändare , men det var ärligt talat länge sedan jag läste något i genren som var verkligt spännande. Feber är faktiskt det, och därmed uppfyller den kriminalromanens viktigaste kriterium.” 
Aftonbladet, Malin Krutmeijer

”Feber är mycket svår att lägga ifrån sig. Ser redan fram mot nästa bok!” 
Västerviks-Tidningen

”Jag sitter på nålar under hela läsningen. Min puls ökar för varje sida. En helgjuten thriller och en författare i högform.”
Mikaelas bokhylla, bokblogg

”Jag kan bara gratulera dig som ännu inte läst Feber. Du har några spännande timmar framför dig! ”
Kicki Bokmal, bokblogg

”Det är verkligen extra allt. (…) Det var länge sedan jag läste så snabbt för att komma framåt till upplösningen.” 
DAST Magazine, Nisse Scherman

”Jag är djupt imponerad över den research som författaren lagt ner inför skrivandet av Feber. Välskriven och omskakande”
Samuel Karlsson, deckarförfattare

Feber är sjukt spännande, tankeväckande, och en grym debut av Johan Brännström.”
Hyllan, Bokblogg

”Boken är högaktuell (…). En bladvändare som kröp ända in under skinnet!”
Hannys bokhylla, bokblogg

Så fruktansvärt spännande att det helt enkelt inte går att sluta läsa! Lotta Olsson tipsar om Feber i DN.

Feber är en bok som kryper in under skinnet redan i prologen, som sedan skickligt och otäckt avslöjar mer och mer om det mörker som gömmer sig bland oss, bara några knapptryck bort. (…) Det är helt omöjligt att läsa en bok med sådan hjärtklappning och sedan inte ge full pott! När kommer nästa?” Kickis Bokhylla, bokblogg

”En fantastiskt deckare! (…) den är spännande in i minsta detalj. (…) Johan Brännström har skapat en bok som jag kommer minnas, inte bara på grund av alla skrämmande moment utan också på grund av den välgjorda handlingen. En otroligt, otroligt bra debut!”
Idas Recensioner, bokblogg

”WOW vilken bok. (…) Den här boken är så spännande. Jag sitter på helspänn och kan inte sluta läsa. En äkta bladvändare. (…) Jag kan inte säga mer än att har ni inte läst boken, så läs den!” 
Ett litet kapitel, Bokblogg

”Jag satt på nålar och var hela tiden tvungen att läsa mer och mer. Ibland var jag på väg att hoppa fram några sidor bara för att få veta mer, men stoppade mig själv för jag ville inte missa ett enda ord av historien. Johan skriver så man blir engagerad och berörd. …en [bok] jag rekommenderar otroligt starkt.”
mrsnikain, Bokblogg

”Jag kan bara instämma i kören, vilken debutbok!”
readforlifereadforpleasure, Bokblogg

Beställ e-bok

Johan Brännström

JOHAN BRÄNNSTRÖM arbetar till vardags på Upsala Nya Tidning. Han har även skrivit film­manus. 2020 debuterade han som författare med Feber, en mörk, pulshöjande spänningsroman och han har sedan dess följt upp debutsuccén med tre lika hyllade uppföljare: Röd signal, Ingen ska skonas och Splitter. Hösten 2024 är han aktuell med Skallben, den femte boken i serien om Mikaela Sköld.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla