Format: 142x216 mm, Inbunden
Antal sidor: 321
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177753827

Pressbilder

Det vita guldet

Benny Haag, Lennart Karlsson

En kvinna hittas död på den offentliga toaletten vid Sveavägen. Hon är bekant för polisen sedan tidigare och fallet blir ett av flera uppenbara tecken på att heroinbeståndet är högre än vanligt ute på Stockholms gator. 

När Wollter och Bergström lyckas med ett större narkotikabeslag blir de plötsligt måltavlor för ett internationellt brottssyndikat, känt för att vara extremt våldsamt men också för sitt okonventionella sätt att använda religiösa utpressningsmedel.      

Samtidigt som de två poliskommissarierna dras allt längre in i narkotikasmugglarnas suggestiva värld har åklagaren Dorte Jacobsen återvänt till Köpenhamn där hon kämpar med sina egna demoner, utan att veta hur nära toppen av brottssyndikatet hon befinner sig. Och i Stockholm korsas Wollters vägar av en tillfällighet av en ung man från Gambia snart ska hjälpen visa sig komma från ett håll man minst av allt kan ana.

Det vita guldet är den tredje delen i den aktuella deckarserien STOCKHOLM NU. Bokserien är inspirerad av verkliga händelser och beskriver en brutal verklighet som för de flesta är helt okänd.

Recensioner

"'Det vita guldet' är skriven på en effektiv prosa utan onödiga detaljer. (...) läsvärd, inte minst för beskrivningen av hur brottsligheten genomsyrar samhället, och hur viktigt det är att polis och åklagare arbetar nära brottsligheten på gatan."

 Kajsa Bellander
BTJ

Benny Haag

Benny Haag är skådespelare, författare, föreläsare och KBT-terapeut. Han har medverkat i filmer och spelat på de stora scenerna. Benny Haag har skrivit flera böcker men debuterade skönlitterärt 2022 med Det som inte syns, den första delen i serien STOCKHOLM NU, skriven tillsammans med Lennart Karlsson. 2023 släpptes uppföljaren Det uppenbara. Våren 2024 är duon återigen aktuella med Det vita guldet - den tredje delen i deras aktuella deckarserie som beskriver en brutal verklighet som för de flesta är helt okänd.

Mer om författaren

Lennart Karlsson

Lennart Karlsson är en av Sveriges främsta narkotikapoliser. Med över trettio års erfarenhet från Stockholms gator är han också en efterfrågad föreläsare och utbildare. 2022 debuterade han med Det som inte syns – den första delen i STOCKHOLM NU, skriven tillsammans med Benny Haag. 2023 släpptes uppföljaren Det uppenbara. Våren 2024 är duon återigen aktuella med Det vita guldet - den tredje delen i deras aktuella deckarserie som beskriver en brutal verklighet som för de flesta är helt okänd.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla