Format: 141x216 mm, Inbunden
Antal sidor: 351
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753322

Det uppenbara

Benny Haag, Lennart Karlsson

En morgon hittas det socialdemokratiska kommunalrådet i Sollentuna ihjälskjuten med fyra skott i ryggen. Mordet sker bara ett par veckor efter att han lovat krafttag mot det kriminella Sollentunanätverket, och hotats till livet. Samhället kräver en snabb lösning på fallet, och politikerna lovar att inte vila förrän en gärningsman är satt bakom lås och bom.

Polisen tycks få sin teori bekräftad av ett Instagraminlägg som hyllar mordet. Men den ovälkomna uppmärksamheten leder till tumult i området kring Malmvägen, med upplopp och kravaller som följd. Samtidigt försöker Zarin Kadri, en ensamkommande flyktingpojke från Afghanistan, få ordning på sitt liv i det nya landet. Av en slump hamnar han i Sollentuna, mitt i händelserna centrum.   

Wollter och Bergström kopplas in på fallet och blir genast tveksamma till polisledningens snabba slutsatser om gärningsmannens identitet. Med hjälp av åklagare Dorte Jacobsen försöker de se på fallet med andra ögon.      

Det uppenbara är den andra delen i aktuella deckarserien STOCKHOLM NU som skildrar polisens arbete med en näst intill dokumentär insyn, men också det stora behovet av kollegial vänskap i en vardag med stora prövningar.  

Recensioner

"Det uppenbara är en politisk thriller skriven med stort samhällsengagemang. Det är genomgående spännande läsning som ger inblick i polisens pressade arbete."

Kajsa Bellander 
BTJ

"Jag gillade den första boken i serien Stockholm nu men den här överträffar första delen med råge. (...) Vilken läsfröjd detta var. Intressant historia, djup i karaktärerna och språk som gör att sidorna flyger fram. Mycket spännande att följa jakten på mördaren och beskrivningarna av både gängmiljön och missbruk är skrämmande och känns verkligen i hela kroppen. (...)  En riktigt spännande pärla till bok. Varm rekommendation!"

bokblogg
Carolines_bokliv

"jag bara älskar jargongen och vänskapen mellan Wollter och Bersgström. Jag vill liksom bara hänga med dem. Den är aktuell och sådär närainpårysligt obehaglig. Perfekt sommarläsning där sidorna bara flyger iväg."

bokblogg
thereses_boklad

"Författarna balanserar skickligt spänningen med inslag av inbäddad humor, som förstärker berättelsens autenticitet och gör den mer lättillgänglig." "

bokblogg
sandras_bocker

Benny Haag

Benny Haag är skådespelare, författare, föreläsare och KBT-terapeut. Han har medverkat i filmer och spelat på de stora scenerna. Benny Haag har skrivit flera böcker men debuterade skönlitterärt 2022 med Det som inte syns, den första delen i serien STOCKHOLM NU, skriven tillsammans med Lennart Karlsson. 2023 släpptes uppföljaren Det uppenbara. Våren 2024 är duon återigen aktuella med Det vita guldet - den tredje delen i deras aktuella deckarserie som beskriver en brutal verklighet som för de flesta är helt okänd.

Mer om författaren

Lennart Karlsson

Lennart Karlsson är en av Sveriges främsta narkotikapoliser. Med över trettio års erfarenhet från Stockholms gator är han också en efterfrågad föreläsare och utbildare. 2022 debuterade han med Det som inte syns – den första delen i STOCKHOLM NU, skriven tillsammans med Benny Haag. 2023 släpptes uppföljaren Det uppenbara. Våren 2024 är duon återigen aktuella med Det vita guldet - den tredje delen i deras aktuella deckarserie som beskriver en brutal verklighet som för de flesta är helt okänd.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla