Format: 143x216 mm, Inbunden
Antal sidor: 304
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752028

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789179457143Inbunden, ISBN: 9789179450793

Det som inte syns

Benny Haag, Lennart Karlsson

Wollter och Bergström är knark­spanare med Sergels torg och Klarakvarteren som huvudsaklig arbetsplats. Vid ett tillslag hittas en langares kontaktuppgifter till olika köpare i Stockholmstrakten. Högt uppsatta män i samhället, till och med inom den egna kå­ren, hittas i registret. Wollter och Bergström märker snart att ären­det har en tendens att tystas ner från högsta ort. De bestämmer sig för att tillsammans med åklaga­ren Dorte Jacobsen börja bedriva egna spaningar vid sidan om.

Snart öppnas en värld för dem som de bara anat förut men inte förstått vidden av. Det handlar inte bara om narkotika utan även om afghanska pojkar som utnyttjas i en helt omänsklig lek. Allt en­ligt principen ”det som inte syns finns inte”.

Det som inte syns är en verklig­hetsnära polisdeckare om Stock­holm idag. Det är en skildring där man känner dofterna från gatorna, de kalla vindarna som viner runt gathörnen, men också värmen från några poliser som ända försöker göra rätt i en ojäm­lik värld.

Boken är den första delen i serien STOCKHOLM NU.

Recensioner

"Där många deckare brister i en för glamorös beskrivning av polisarbete så känns Det som inte syns istället genuin. Och det är de bitarna som är mest intressanta för mig. Tidigt i boken beskrivs vad jag antar är ett klassiskt spaningsarbete? De misstänktas rörelsemönster blir förklarat på ett sätt som gör att man kan se det framför sig, och förstår varför det väcker polisen uppmärksamhet. Samma gäller polisens taktik hur man kommunicerar och hur man planerar sitt tillslag. Som läsare blir men helt uppsugen i historien i dessa scener. Faktum är att de är så verkliga att jag för stunden glömmer att det är en roman jag läser. Det känns nästan som nordisk true crime." Bläddrat.se, Anna LavforsDet framgår tydligt att en av författarna har lång egen poliserfarenhet. ( ) framför allt i form av starkt medkännande möten med människor som far illa. Det är en riktigt bra debut, välskrivet och berörande Kapprakt Haags och Karlssons deckardebut är obehagligt stark, realismen är realistiskt, den fiktiva verkligheten verkligt verklig."

Bengt Eriksso
br />Deckarlogg

"Det som inte syns är en skrämmande och välskriven berättelse om hur maktens män utnyttjar unga utsatta människor. Det märks tydligt att en av författarna har erfarenhet av polisyrketdå detaljer i berättelsen känns verklighetstrogna. En läsvärd, aktuell och engagerande bok." Bokmix, bokblogg"

"En bok med verklighet mellan raderna och spänningen på topp. Jag brukar inte betygsätta böcker men detta är en toppenbok. Jag ger boken 5/5."

Bokblogg
carinas_lasdagbok

Benny Haag

Benny Haag är skådespelare, författare, föreläsare och KBT-terapeut. Han har medverkat i filmer och spelat på de stora scenerna. Benny Haag har skrivit flera böcker men debuterade skönlitterärt 2022 med Det som inte syns, den första delen i serien STOCKHOLM NU, skriven tillsammans med Lennart Karlsson. Våren 2023 släpptes den andra delen i serien, Det uppenbara.

Mer om författaren

Lennart Karlsson

Lennart Karlsson är en av Sveriges främsta narkotikapoliser. Med över trettio års erfarenhet från Stockholms gator är han också en efterfrågad föreläsare och utbildare. 2022 debuterade med Det som inte syns – den första delen i STOCKHOLM NU, skriven tillsammans med Benny Haag. Våren 2023 släpptes den andra delen i serien, Det uppenbara.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla